Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Negruţ, despre Legea pensiilor: Învins de bâlciul din plen

Publicat

Să fie sau să nu fie egalizată vârsta de pensionare la femei şi bărbaţi? Este o întrebare la care parlamentarii au ridicat mâinile, le-au lăsat jos, le-au ridicat din nou, au repetat această procedură iar şi iar, până a ieşit numărătoarea dorită de anumite grupuri de interese. Un parlamentar de Alba povesteşte că a fost pus într-o situaţie jenantă la votarea Legii pensiilor.

Deputatul PDL Alba, Clement Negruţ a declarat că dorinta sa, împărtăşită de mai mulţi colegi parlamentari PDL, a fost ca vârsta de pensionare pentru femei să fie 63 de ani şi 65 de ani pentru bărbaţi. Se pare că Legea pensiilor a plecat din Comisia muncii cu amendamentul care prevedea acest lucru, votat cu majoritate de voturi, însă în plen a început bâlciul şi manevrele politice, după cum a lăsat să se înţeleagă deputatul de Alba.

“La votarea Legii pensiilor în plen a fost o luptă mare între Opoziţie şi Putere. Mie mi-e foarte greu să înteleg şi acum de ce până la urmă am fost atât de rigizi, mă refer la grupul parlamentar PDL. Am greşit, în opinia mea, pentru că la raportul Comisiei de muncă, unde toţi colegii mei, inclusiv ministrul în funcţie, Ioan Nelu Botis am votat acest amendament, prin care erau de acord ca vârsta de pensionare la femei să fie de 63 de ani. Am venit în plen, unde s-a votat de şase ori acest articol.  De şase ori s-a revenit asupra votului.
În momentul în care s-a votat articolul nr. 53, iniţial, din Lege, adică propunerea Guvernului de egalare a vârstei de pensionare, eu m-am abţinut de la vot pentru că v-am spus că atât eu, cât şi ceilalţi colegi, nu am dorit egalarea vârstei de pensionare în comisie. S-a revenit la vot, s-a votat amendamentul nr. 84, care făcea referire la vârsta de pensionare mai mică pentru femei. Grupul parlamentar PDL a votat DA, a fost acceptat acest amendament.
Pentru ca s-a cerut respingerea amendamentului nr. 84, noi am votat Nu. A trecut acel amendament, după care a început scandalul. Opoziţia a cerut repetarea votului, s-a repetat încă de patru ori, la care eu nu am mai participat la vot, m-am abţinut, pentru ca deja nu mai ştiam ce votam. A fost anormal ce s-a întâmplat”, a povestit deputatul de Alba.

Negruţ a afirmat că multi parlamentari PDL nu au fost de acord cu egalizarea vârstei de pensionare, iar vina pentru întoarcerea voturilor aparţine ministrului Muncii, care, culmea, s-a răzgândit peste noapte asupra votului.

Parlamentarul PDL este de acord cu egalitatea de şanse, dar, a spus acesta, “trebuie să fim de acord că o femeie are şi mai multe atribuţii în cadrul societăţii”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax