Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CÎMPENI

Cum se schimbă totul peste noapte: Ninsoare în Apuseni și zăpadă pe dealurile de lângă Alba Iulia

avatar

Publicat

Previziunile meteorologilor s-au confirmat la începutul acestei săptămâni. Luni seară a nins cu fulgi mari și deși în Munții Apuseni, la Abrud, la Mușca dar și în împrejurimi. A nins în această noapte și dimineață și la Cîmpeni, unde stratul de zăpadă a început să capete consistență. ”Cum se poate schimba totul… peste noapte” a scris pe contul său de facebook un locuitor al Munților Apuseni, care și-a găsit, de dimineată, grădina albă.

De asemenea, stratul de zăpadă a căpătat proporții impresionante la Șureanu, unde a început să ningă încă de sâmbătă noaptea. Zăpada s-a apropiat și de Alba Iulia, pe dealurile din împrejurimile municipiului putând fi observat un strat subține de zăpadă.

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Finanțelor: „Sunt bani. Pensiile se vor mări cu 10% de la 1 iulie”

avatar

Publicat

Pensiile se vor mări cu 10% de la 1 iulie şi nu vor fi probleme în privinţa plăţii pensiilor şi salariilor, a dat asigurări, joi, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Sunt bani şi vor fi până la final de an pentru pensii şi salarii. Noi ne uităm foarte atent pe fiecare cifră – avem datele preliminare, vor fi mâine postate pe site-ul MFP, pentru că atunci este termenul legal – şi datele arată că suntem în graficul pe care l-am avut încă de la început de an, grafic pe baza căruia noi am şi estimat şi am aprobat în Parlament bugetul pe 2018. Pot să fie fluctuaţii, când în zona de TVA, în zona de accize, în zone diferite, dar, per total, în acest an vom fi aşa cum ne-am angajat pe planul de încasări şi nu numai, a transmis Teodorovici.

Întrebat dacă sunt bani pentru mărirea de 10% a pensiilor de la 1 iulie, şeful de la Finanţe a subliniat că tot ce s-a prevăzut pentru acest an se va realiza, iar impactul bugetar aferent tuturor măsurilor anunţate a fost prevăzut în bugetul pe 2018.

„Pentru fiecare măsură pe care am avut-o pentru acest an impactul bugetar a fost prevăzut în acest an în buget. Tot ce s-a prevăzut în acest an se va realiza. Se măresc pensiile cu 10% de la 1 iulie, a precizat Teodorovici, la Antena 3, reiterând că nu sunt şi nu vor fi probleme nici cu pensiile şi nici cu salariile.

În plus, acesta a susţinut că sunt foarte multe zone din care se pot aduce bani fără să punem în plus.

sursa: digi24.ro, agerpres.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Teatrul „Prichindel” din Alba Iulia, la Festivalul Internațional „Arlechino – Caravana poveștilor” de la Brașov

avatar

Publicat

sanziana si pepelea

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia a fost selecționat să participe la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Arlechino – Caravana poveștilor” de la Brașov. Așadar, în perioada 29 – 31 mai, reprezentanții teatrului albaiulian vor fi prezenți în fața publicului brașovean, unde vor prezenta spectacolul „Sânziana și Pepelea”, adaptare a piesei lui Vasile Alecsandri care, pusă în scenă cu pricepere de Cristian Pepino, se dovedește a fi potrivită spre înțelegere și prezentare atât celor mici, care au împlinit vârsta de 5 ani, cât și celor mari. Un spectacol plin de viață, dar și de învățături, cu personaje fantastice, decoruri și costume viu colorate și strălucitoare, muzică, magie și aventură.

Echipa care a construit acest spectacol este formată din: Cristian Pepino – regia artistică și adaptarea, Raluca Maria Aionițoaie și Remus Alexandru Gabor – scenografia, Levente Szöcs – muzica, Ioana Bogățan, Irina Melnic, Teodora Popa, Cătălina Mihăilă, Viorica Boda, Mădălin Costea, Ramona Benchea-Mincu și Tudor Cristian Popa – distribuția, Elena Madaras – regia tehnică, Ovidiu Tămășan și Călin Popa – lumini, Florin Andrea – sunet, Mirela Tămășan – croitorie, Răzvan Laszlo și Horia Oarga – mașiniști, Marin Goia – tâmplărie. Manager teatru – Ioana Bogățan.

„Ne dorim ca și micii spectatori ai Brașovului să-l ajute pe Pepelea la salvarea năzbâtioasei, dar frumoasei Sânziana”, a transmis secretarul literar Cristina Smadea.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

25-26 mai: Simpozionul Științific GeoCAD 2018, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

avatar

Publicat

La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va avea loc în perioada 25-26 mai cea de-a XIV-a ediție a Simpozionului Științific cu participare internațională GeoCAD 2018.

Evenimentul este organizat de colectivul de Topografie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Simpozionul, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, reuneşte cercetători, cadre didactice şi practicieni, reprezentanţi ai unor institute de cercetare şi de învăţământ superior, companii şi organizaţii de prestigiu din ţară şi din străinătate, pentru a face schimb de idei şi pentru a defini direcţiile prioritare de cercetare în domeniile Geodezie – Topografie – Cadastru.

Scopul Simpozionul Ştiinţific GeoCAD este acela de a oferi experţilor români şi străini, cercetătorilor şi doctoranzilor oportunitatea să îşi prezinte rezultatele cercetărilor ştiinţifice şi a studiilor pe care le-au efectuat, fiind menit să crească vizibilitatea acestora pe plan naţional şi internaţional.

În acest an, la cele 9 secţiuni tematice ale Simpozionului au fost înscrise un număr de 23 de lucrări elaborate de 50 de cadre didactice şi cercetători proveniţi din centrele universitare din străinătate (Ungaria şi Grecia) şi din ţară (Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Alba Iulia).

Toate articolele acceptate la conferinţă vor fi publicate în RevCAD Journal of Geodesy and Cadastre, care este evaluată anual, în vederea indexării în cele mai prestigioase baze de date internaţionale: Index Copernicus, Directory of Research Journals Indexing – DRJI, Academic Resource Index – Research Bib and J-Gate.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

RAZIE ANAF: Peste 3000 de agenţi economici, verificaţi dacă folosesc casele de marcat. Amenzi de 2 milioane de euro

avatar

Publicat

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a verificat în trei zile mii de agenți economici. Controalele au vizat utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale. Inspectorii au dat amenzi de aproape 9 milioane lei.

“In perioada 21-23 mai 2018, în cadrul acţiunilor de control operativ desfăşurate la nivel naţional, care au vizat riscurile fiscale asociate dotării şi utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale, inspectorii antifraudă au verificat 3.499 contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.872.628 lei (amenzi şi confiscări)”, anunţă DGAF, într-un comunicat.

Inspectorii au aplicat 2.007 sancţiuni contravenţionale principale (171 avertismente și 1.836 amenzi contravenţionale), valoarea totală a amenzilor fiind de 8.284.081 lei. De asemenea, au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 588.547 lei.

“Direcţia generala antifraudă fiscală actioneaza permanent pentru destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi pentru reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată. Acțiunile de monitorizare și control vor continua în perioada următoare”, mai precizează Direcţia Antifraudă.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SÂMBĂTĂ: Festivalul Luminii 2018, la Alba Iulia. Peste 2.500 de lumânări vor înfrumuseța Cetatea Alba Carolina

avatar

Publicat

festivalul luminii colaj

Cercetașii din Alba Iulia organizează sâmbătă Festivalul Luminii, un eveniment dedicat întregii comunități. Cercetașii promit câteva ore de relaxare, unde ne învită să ne bucurăm de lucrurile mărunte din jurul nostru într-un spațiu amenajat special cu această ocazie. Pe 26 mai, peste 2.500 de lumânări vor înfrumuseța zona dintre Poarta a III-a – Obelisc – Poarta a II-a a Cetății. Și în acest an va fi prezentă gulguța uriașă, cutia din carton pe care, fiecare dintre noi va putea să lase câteva cuvinte frumoase pentru cercetași, albaiulieni și pentru cei dragi.

Cercetașii promit să ne bucure cu ateliere de îndemânare, cântece la chitară și jocuri pentru copii. O dată cu lăsarea serii va avea loc și schimbul de cărți deja devenit tradiție. Astfel că, sunteți invitați să aduceți o carte cu voi, împachetată pentru viitorul posesor. La schimb puteți să alegeți orice altă carte credeți că vi se potrivește. Și în plus câteva surprize pline de lumini.

De la ora 20:00 și până la ora 23:00 comunitatea din Alba Iulia este invitată să Redescopere Frumusețea Lucrurilor Mărunte.

Festivalul de anul acesta este organizat în totalitate de către o echipă de tineri cercetași cu vârste între 16 și 19 ani. Evenimentul are și un scop educativ pentru ei, învață să lucreze în echipă, să planifice un proiect și să găsească soluții pentru implementarea lui. Cei doi coordonatori, Radu și Teodora sunt cercetași activi ai Centrului nostru Local cu peste 5 ani de experiență la cercetași.

Festivalul Luminii este un eveniment național, organizat anual de către membrii Organizației Naționale “Cercetașii României” și tinerii voluntari locali. În anul 2018, festivalul ajunge la cea de-a 15-a ediție, și se desfășoară la nivel național începând cu luna mai.

Ideea a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de fumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când clujenii prezenți au așezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor, cât și dorința de a deveni realitate. De atunci, festivalul a continuat, în fiecare an, cu denumirea de Festivalul Luminii, iar din 2008 a devenit eveniment național, fiind organizat sincron de mai multe centre locale.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate