Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

NOI treceri pietoni supraînălțate în Alba Iulia. Vezi ce soluții s-au găsit în alte țări

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, anunță finalizarea lucrărilor de supraînălțare a trecerilor de pietoni de pe Bulevardul Încoronării și strada Lalelelor. Totodată, acesta a transmis că, începând de marți, se vor înălța alte două treceri de pietoni, aflate pe străzile Ștefan cel Mare (în zona Liceului cu Program Sportiv) și Călărașilor (în zona Liceului de Arte „Regina Maria”). Lucrările au perturbat câteva zile traficul în oraș, însă probleme pot apărea și de acum încolo. Cum au procedat autorităţile în alte țări?

„Pentru a evita disconfortul pe perioada unor lucrări ce se vor executa începând de azi, adăugați la lista de recomandări pentru traficul local următoarele detalii: am finalizat trecerile înălțate de pe Bulevardul Încoronării si Lalelelor, iar de azi trecem la alte două treceri în vecinătatea unor școli. Este vorba de Liceul Sportiv și Școala 1, de pe strada Călărași. Toate deciziile, oricât de neplăcute ar putea părea pentru unii, le-am luat la aceeaşi masă cu IPJ Alba. Cu timpul, sunt convins că ne vom acomoda și vom trece la a accepta că e pentru binele tuturor. Urmează și alte asemenea înălțări de treceri, în toate zonele cu probleme”, a scris marți, pe Facebook, primarul Mircea Hava.

În timp ce la Alba Iulia trecerile pentru pietoni sunt supraînălțate folosind pavele, lucrări ce presupun îndepărtarea unei porțiuni din carosabil, în alte părți ale lumii, marcajele rutiere de la trecerea de pietoni sunt realizate ca iluzii optice ce dau impresia că zebra este tridimensională. În Islanda, de exemplu, trecerile de pietoni sunt mai degrabă opere de artă ale unor artiști.

Vezi și ȘTIREA TA: Trafic infernal la Alba Iulia în mijlocul zilei. Lucrări la ”zebra”, pe b-dul Încoronării

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Tara lui Papura Voda

    marți, 31.10.2017 at 15:22

    La cati „Dorei” avem in trafic, Doamne fereste de treceri tridimensionale in comuna asta, ca se opresc toti si se apuca sa le sparga…

  2. Gabi

    vineri, 03.11.2017 at 17:08

    Idea cu iluzia functioneaza doar prima data…
    Plus ca se sperie lumea si franeasza brusc, deci potential de accidente.

  3. Dora

    vineri, 12.01.2018 at 18:25

    Ar trebui una si pe bulevardul Horea, unii soferi vin cu viteza si nu incetinesc la trecerea de pietoni de la jumatatea bulevardului si risti sa te calce. Poti sa mori chiar daca te asiguri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax