Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi veşti pentru bugetari. Ce s-ar putea schimba, după legea salarizării

Publicat

Registrul general de evidență a salariaților (supranumit Revisal în spațiul public), împărțit în Registrul public (pentru persoanele plătite din fonduri publice) și Registrul privat (pentru salariații din mediul privat) ar urma să revină la formula iniţială, de registru unic. Măsura este pregătită în contextul schimbării legislației salarizării bugetare.

Proiectul de hotărâre a Guvernului privind registrul general de evidență a salariaților a fost publicat joi, în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Muncii.

Documentul inițiat de autorități are drept scop revenirea la existența unui Revisal unic pentru salariați, așa cum se întâmpla până în noiembrie 2016.

Atunci, în ideea de a avea o imagine de ansamblu asupra tuturor bugetarilor plătiți din fonduri publice, pentru stabilirea unei noi legi a salarizării unitare, Guvernul a împărțit Revisal în Registrul public și Registrul privat.

În momentul de față, pentru salariații din mediul privat (angajați cu contract individual de muncă), angajatorii folosesc Registrul privat, iar pentru persoanele plătite din fonduri publice (care exercită o funcție în baza unui contract individual de muncă, a unui act administrativ de numire ori a unui alt fel de act emis în baza legii), instituțiile și autoritățile folosesc Registrul public.

Revenirea la un Revisal unic ar însemna că în acesta se vor transmite strict raporturile de muncă ce au la bază un contract individual de muncă, indiferent că angajatorul este din mediul public sau din cel privat. Cu alte cuvinte, se va reveni la situația anterioară.

Vechea lege a salarizării bugetare stabilea obligația de a avea un Registru public. Astfel, din moment ce deja avem o nouă lege a salarizării bugetare, reprezentanții Ministerului Muncii spun că scopul Registrului public a fost atins și acum nu prea mai este necesar.

surse: avocatnet.ro, realitatea.net

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax