Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noile cărți de identitate electronice. Cum vor arăta documentele. Vor fi putea fi accesate cu cod PIN

Publicat

Carte-electronica-identitate Noile cărți de identitate electronice vor putea fi accesate asemenea cardului bancar, prin introducerea unui cod PIN. Vor conține date biometrice, precum imaginea facială și amprente.

Un proiect de lege, elaborat de de Ministerul Afacerilor Interne, prevede că buletinele actuale vor fi schimbate cu cărți electronice, care pot fi eliberate de la naștere, la solicitarea părinților, acestea urmând să aibă valabilitate doi ani, patru ani sau zece ani, în funcție de vârsta titularului.

Pe cartea electronică de identitate vor fi datele titularului care sunt și acum în actul de identitate, precum și date biometrice, respectiv imaginea facială și amprentele de la două degete. De asemenea, după introducerea cărții electronice de identitate nu va mai fi folosit cardul de sănătate.

Datele cu caracter personal din buletin vor beneficia de măsuri de protecție expres prevăzute de lege.

Vezi şi Proiect MAI: România trece la buletinele biometrice. Ce date vor conţine noile cărţi de identitate. Vor putea fi eliberate şi pentru bebeluşi

Proiectul de lege prevede că persoanele care, din motive religioase sau de conștiință, refuză cartea electronică de identitate, vor putea obține o carte de identitate simplă.

Cartea electronică de identitate va conține date în format tipărit sau în format inscripționat prin tehnici speciale, date în format electronic, precum și elemente de particularizare și de siguranță.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax