Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noile MANUALE pentru clasele I şi a II-a pot fi descărcate GRATUIT de pe siteul ministerului. Părinții PLĂTESC printarea

Publicat

manual digital Manualele digitale pentru clasele I şi a II-a, publicate pe platforma www.manuale.edu.ro, pot fi descărcate gratuit, de luni, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Deși manualele sunt gratuite părinții vor trebui să cumpere laptopuri dotate cu imprimante sau să plătească imprimarea paginilor respective la un centru specializat  Prețul unei pagini alb negru este de circa 20 bani iar color 30 bani. De exemplu manualul de Comunicare pentru Clasa a II-a are 39 pagini. Printarea alb-negru costă în jur de 7,8 lei, iar color cel puțin 11,7 lei.

Potrivit Ministerului Educaţiei, sub imaginea reprezentând prima copertă a fiecărui manual (postat în varianta sa digitală) se află şi varianta ce poate fi descărcată în format pdf.

Accesul pe platforma www.manuale.edu.ro este liber pentru oricine doreşte să utilizeze materialele didactice. De altfel, de la lansare, pe 15 octombrie, şi până luni, 20 octombrie, ora 17.00, platforma a înregistrat 70.000 de vizitatori şi peste 28 de milioane de accesări.

Cele două variante ale noilor manuale pentru clasele I şi a II-a (print şi digital) funcţionează în paralel. Valabilitatea manualelor este de patru ani şcolari, cu posibilitatea de extindere pentru încă doi ani, cu condiţia reevaluării lor. Manualele şcolare sunt supuse unui proces periodic de analiză, pe durata valabilităţii acestora, precizează MEN.

Elevii claselor I şi a II-a ar fi trebuit să înveţe după manuale noi, inclusiv în variantă digitală, de la începutul anului şcolar. Acestea nu au ajuns însă în şcoli până în 15 septembrie, întrucât licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei a fost contestată de unele edituri. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru realizarea manualelor şcolare, după ce trei contestaţii au fost admise, şase admise în parte şi două respinse. Potrivit Legii în România învățământul  de stat este gratuit și este obligatoriu până la vârsta de 16 ani.

sursa: mediafax, MEN

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax