Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Norma de hrană pentru poliţişti şi militari se măreşte din nou. A treia modificare din acest an, aplicată din luna octombrie

Publicat

militari alba

militari alba A treia modificare a normei de hrană pentru poliţişti şi militari a intrat în vigoare de la începutul lunii octombrie. Angajaţii din Ministerul de Interne (MAI) şi cei ai Ministerului Apărării Naţionale (MApN) vor primi 32 de lei pe zi. 

Noua valoare a normei de hrană acordata personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională este mai mare cu şapte lei faţă de ce anterioară.

Recalcularea normei de hrană a fost iniţiată, conform MAI, de către Gabriel Oprea, ministrul acestei structuri şi viceprim-ministru pentru securitatea naţională.

Această normă de hrană a fost majorată iniţial de la 1 iulie cu trei lei, de 24 la 27 lei/zi, după ce Guvernul anunţase că a stabilit cadrul legal care să permită actualizarea cu rata inflaţiei a valorilor normelor de hrană pentru angajaţii MAI şi MApN.

Ulterior, la mijlocul lunii august, valoarea normei a fost redusă la 25 de lei pe zi.

Măsura reducerii cu doi lei a normei de hrană (de la 27 la 25 lei/zi), survenită în luna august, a venit ca urmare a reducerii TVA la alimente şi a micşorării preţurilor.

Potrivit actului normativ care a intrat în vigoare din octombrie, şi personalul din sectorul de aparare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională va beneficia de o normă de hrană majorata din aceasta lună. Astfel, aceştia vor primi 25 de lei pe zi, în loc 19 lei.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax