Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Normă tranzitorie, pentru a limita posibilitatea ca firmele să reducă salariile angajaţilor. Precizări de la ministrul Finanţelor

Publicat

bani Guvernul va obliga firmele să crească salariul brut al angajaților, astfel încât să includă și contribuțiile pe care Guvernul ține să le treacă de la angajator la angajat. Declaraţia aparţine ministrului Finanțelor, Ionuţ Mişa.

„Se va introduce o normă tranzitorie care va stabili clar că salariul brut va include toată sarcina fiscală a angajatorului și să se stabilească un plafon și care să limiteze posibilitatea unui angajator de a reduce salariul pentru angajatul propriu”, a spus ministrul.

Acesta a completat că “va fi o dispoziție legislativă prin care se va stabili ce va include tot salariul brut. El va fi practic suma tuturor celorlalte sarcini fiscale pe care le plătește un angajator pentru un angajat. Angajatorul nu va plăti niciun leu în plus pentru angajat”, a precizat ministrul.

Întrebat din nou de jurnaliști dacă angajatorii vor putea fi obligați să transfere contribuțiile în salariul brut al angajatului, Ionuț Mișa a răspuns: „Da, va fi o lege prin care aceste contribuții vor fi transferate angajatului și angajatorul va trebui să păstreze un anumit nivel al salariului brut. E o reglementare fiscală care se aplică tuturor agenților economici dintr-o economie. Statul are dreptul, atunci când consideră, să stabilească niște reguli și principii fiscale”.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax