Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nou medicament pentru pacienţii cu diabet de tip II. Cum acţionează şi când ar putea fi disponibil

Publicat

diabet

diabetCercetătorii au creat un medicament pentru persoanele care suferă de diabet tip II, ce oprește evoluția bolii şi îi ajută să slăbească, mai ales în zona taliei. Este primul medicament de acest tip şi ar putea fi omologat în trei ani.

Substanţa de bază a produsului este semaglutida, care a acționat în cazul a 71 la sută dintre pacienții testați, ajutându-i să piardă din grăsimea acumulată în jurul taliei.

Unele tratamente clasice pentru diabet pot genera o ușoară luare în greutate, ceea ce e de natură să creeze un cerc vicios și să alimenteze, de fapt, diabetul de tip 2. Dacă se înrăutățește controlul glicemiei, pacienții au nevoie de injecții cu insulină, ceea ce ar putea fi neplăcut. Noua pastilă, însă, luată împreună cu metforminul, ar putea opri evoluția degenerativă a bolii.

Concluziile studiului – ajuns în faza a doua de testare la Centrul pentru Diabet din Leicester, Marea Britanie – au fost publicate în rețeaua JAMA (Journal of the American Medical Association).

Pacienților testaţi, care luau deja Metformin – principalul medicament administrat majorității bolnavilor de diabet – li s-a administrat și noua pastilă, iar cercetătorii au descoperit că semaglutida a oprit din evoluție dibetul de tip 2, a scăzut nivelul glicemiei, iar pacienții nu au mai avut nevoie de insulină injectabilă.

Semaglutida ar stimula producerea de insulină și inhibă secreția glucagonului, hormonul care determină creșterea nivelului glicemiei, dar în același timp diminuează și apetitul pacientului.

Medicamentul este produs de Novo Nordisk, care a depus din decembrie anul trecut solicitare la la Agenția Europeană a Medicamentului pentru autorizarea produsului.

Diabetul de tip 2 poate duce la stop cardiac, orbire, amputarea membrelor și alte complicații. Peste 400 de milioane de persoane în întreaga lume suferă de această boală.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax