Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Daimler va deschide în 29 iulie 2013 noua fabrică de cutii de viteze pentru Mercedes de la Sebeș

Publicat

Noua fabrică de la Sebeş a concernului Daimler va fi inaugurată în 29 iulie, a anunţat ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova. Investiţia va asigura locuri de muncă pentru 300 de angajaţi.

Constructorul auto german Daimler a anunţat în aprilie că intenţionează să construiască o uzină în România unde să producă cutii de viteze pentru autovehiculele de lux marca Mercedes-Benz.

Grupul german a luat decizia de a construi noi capacităţi de producţie în România deoarece nu mai putea extinde producţia la Stuttgart. „Star Transmission a fost un partener de încredere pentru uzinele noastre din Germania timp de peste 10 ani. Având în vedere experienţa noastră excelentă cu Star Transmission, am preferat să optăm pentru extinderea capacităţilor noastre de acolo”, a declarat directorul uzinei Mercedes de la Untertürkheim, Peter Schabert.

Andreas Renschler, membru al Consiliului de Administrație “Daimler” pentru Producție și Achiziții Publice Mercedes-Benz Cars și Mercedes-Benz Vans, explică: „Extinderea reţelei noastre de producție va include o locație suplimentară pentru asamblarea cutiilor de viteze, concepută pentru a completa capacitățile noastre existente. Scopul nostru este de a satisface cererea mare a clienților, cu o flexibilitate mai mare în viitor.

Subsidiara Star Transmission a fost înfiinţată în anul 2001 şi are în prezent aproximativ 800 de angajaţi. Daimler a subliniat că angajaţii din România vor urma un program special de calificare de mai multe luni la uzina de la Untertürkheim.

De asemenea, în funcţie de obţinerea sprijinului Guvernului român, grupul Daimler a informat că intenţionează să înceapă producţia unei noi cutii de transmisii automate la Sebeş, din 2016.

Ministrul Dan Şova îl însoţeşte pe premierul Victor Ponta în vizita pe care o efectuează luni şi marţi în Germania. Ponta va fi prezent astăzi la sediul Daimler, unde se va întâlni cu Andreas Renschler, membru al board-ului concernului. De asemenea, premierul va vizita fabrica Daimler şi se va întâlni cu muncitorii români de la fabrica Cugir, aflaţi la cursuri de perfecţionare.

Daimler AG va investi peste 300 de milioane de euro în filiala sa din România, Star Transmission, pentru a servi segmentul de vârf al cererii de cutii de viteze şi componente ale sistemelor de transmisie ale Mercedes.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Victor Ponta: Până în toamnă, va mai fi o investiţie germană importantă în România | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax