Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noua lege a manualelor școlare va intra în dezbatere publică în prima zi de școală. Liviu Pop: Sunt probleme pe care nici legea Educației nu le-a putut rezolva

Publicat

manuale

manuale Începând cu data de 11 septembrie, care este și prima zi a noului an școlar, va intra în dezbatere publică proiectul de lege a manualelor școlare  Ministrul Educației, Liviu Pop a anunțat la o emisiune televizată că această nouă lege este “absolut necesară, deoarece sunt probleme pe care nici legea Educației nu le-a putut rezolva”.

El a subliniat că în noua lege vor fi incluse aspectele care funcționează și vor fi modificări și completări în privința lucrurilor inexistente sau care nu au funcționat normal, “în ultimii 26 de ani”.

Proiectul de lege va cuprinde, conform ministrului, cinci mari teme:

structura și caracteristicile evaluării;
învățământul pentru persoanele aparținând minorităților naționale;
învățământul pentru persoanele cu tulburări de învățare;
copiii și tinerii capabili de performanțe înalte;
organizarea consiliilor de administrație în unitățile de învățământ preuniversitar ș.a.
El a adăugat că toate prevederile, noi sau vechi, vor fi dezbătute și discutate, nu s-a stabilit încă o formă finală. Abia după această procedură, proiectul va fi trimis Parlamentului.

“Au fost modificate 33% din articole. O treime din Legea Educaţiei de zile a fost modificată în şase ani. (…) Este o dezbatere pe care aşa cum ne-am angajat în Programul de guvernare, o începem în septembrie anul acesta, iar în septembrie anul viitor depunem pachetul de legi în Parlament. Nu o să facă guvernul României acest lucru. Va fi o lege propusă Parlamentului în aşa fel încât şi pe zona de preuniversitar şi pe cea de universitar să avem o lege aplicabilă”, a susţinut, la TVR, ministrul Liviu Pop.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax