Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Noul Cod Fiscal în cea mai bogată și în cea mai săracă comună din Alba. Ciugud vs. Ceru Băcăinți

Publicat

YouTube video

Cea mai bogată primărie din Alba, cea a comunei Ciugud, va pierde 150.000 de euro, ca urmare a ”revoluției fiscale”, pe când cea mai săracă, respectiv cea a comunei Ceru Băcăinți, nici măcar nu mai calculează, pentru că nu are ce. Primarul din Ceru Băcăinți, Ioan Trif (video), spune că cei 8 angajați ai Primăriei, printre care și el, nu și-au mai primit salariile de două luni, cauza nefiind complicata poveste cu măririle salariale ci una mult mai simplă: sărăcia.

”Revoluția fiscală” a Guvernului afectează mai mult localitățile bogate, în care există investiții și angajați. În județul Alba, este cazul Ciugudului, singura comună care are parc industrial. Potrivit primarului Gheorghe Damian, prin noul cod fiscal, care presupune reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%, administrația locală va pierde aproximativ 150.000 de euro. ”Sunt bani cu care puteam face multe lucruri. Nu doar Guvernul lucrează cu planuri multianuale, ci și noi. Ar trebui să se gândească la un corectiv” a spus Damian.

Fără bani de salarii la Ceru Băcăinți

De cealaltă parte, la Ceru Băcăinți, un asemenea calcul ar fi de prisos. Singura ”investiție” din comuna cu aproximativ 300 de suflete este un magazin sătesc. Primarul Ioan Trif spune că cei 8 angajați ai primăriei nu și-au primit salariile pe ultimele două luni, și nici nu sunt șanse prea mari să le primească. Acesta a spus că nu măririle salariale sunt cauza lipsei banilor, cum ”suspectează” toată lumea.

Lipsa banilor de salarii este de fapt o problemă foarte veche a comunei. Ioan Trif a explicat că salariile din primărie au crescut cu 2.000 de lei pe lună, în total, pentru toți angajații la un loc. Primarul a mai spus că nu poate mări taxele locale, ”pentru că și oamenii sunt săraci”.

Nici primarul nu și-a luat banii. Acesta a spus că ”are noroc” cu pensia de 1300 de lei pe care o primește după cei 37 de ani de muncă la Fabrica de Arme de la Cugir. De asemenea, subalternii acestuia spun că s-ar mulțumi și cu salariile vechi, dacă ar fi bani pentru ele.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax