Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nu a respectat măsurile preventive şi a ajuns după gratii. Inculpat din Alba Iulia în dosarul traficului de etnobotanice în Alba şi Cluj, arestat preventiv

Publicat

arestat, catuse Un tânăr din Alba Iulia faţă de care instanţa dispusese măsuri preventive a încălcat, cu rea credinţă, aceste restricţii, astfel încât a fost arestat preventiv. Anterior, acesta se afla în arest la domiciliu şi, pe timpul nopţii, a părăsit imobilul, fără permisiunea autorităţilor.

UPDATE: Inculpatul se numeşte Călin Opriţa şi este cercetat în dosarul traficului de etnobotanice în care DIICOT a destructurat o grupare infracţională organizată , formată din 13 tineri din Alba şi Cluj.

Vezi şi Dosarul traficanţilor de droguri din Alba şi Cluj: 13 persoane trimise în judecată de DIICOT Alba Iulia

Decizia din 9 iunie de la Tribunalul Alba: „În baza art. 221 alin.11 Cod procedură penală, art. 242 alin. 3 Cod procedură penală înlocuieşte măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Opriţa Călin, zis Capra, prin Încheierea penală nr. 88/17.05.2016 pronunţată în dosarul penal nr. 1695/107/2016 cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 09.06.2016 până la data de 08.07.2016, inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”.

Potrivit IPJ Alba, la data de 9 iunie, poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale Alba – Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au pus în executare un mandat de arestare preventivă, emis de Tribunalul Alba faţă de O.C., de 30 de ani, din Alba Iulia.

Bărbatul era arestat la domiciliu, iar în noaptea de 6/7 iunie 2016 și-a încălcat, cu rea credință, obligația prevăzută de art. 221 alin. 1 din Codul de Procedură Penală, respectiv aceea de “a nu părăsi imobilul unde locuiește, fără permisiunea organului care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza”, motiv pentru care Tribunalul Alba a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive, pe o durată de 30 de zile.

O.C. a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax