Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Nu mai sunt bani europeni pentru sprijinirea afacerilor regionale

Publicat

Banii europeni alocaţi prin Agenţia de Dezvoltare Regională Centru pentru sprijinirea afacerilor de importanţă regională au ajuns la fundul sacului. Reprezentanţii ADR Centru susţin că, începând cu data de 1 noiembrie 2010, ora 12.00,  va fi suspendat procesul de depunere a cererilor de finanţare pe domeniul majoritar de intervenţie 4.1.

Axa deschisă pe acest domeniu de intervenţie a fost lansată în 2008, iar bugetul alocat a fost de 29,31 milioane de euro. În data de 5 octombrie 2010, proiectele depuse spre finanţare depăşeau cu aproximativ 85% suma pusă la dispoziţie prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar până în prezent au fost depuse 26 de proiecte. Acest domeniu finanţează proiecte de anvergură care au ca scop atragerea investiţiilor, revigorarea şi dezvoltarea economiei locale si regionale. Prin proiectele de creare a centrelor de afaceri, beneficiarii vor asigura, IMM-urilor sau altor tipuri de organizaţii de pe piaţa locală sau natională, o serie de facilităţi şi spaţii pentru desfăşurarea de activităţi economice de producţie sau de prestări servicii. Aceste fonduri nerambursabile sunt alocate pentru crearea mediului propice dezvoltării investiţiilor locale, pentru crearea de noi locuri de muncă, precum şi pentru creşterea calităţii resurselor umane şi materiale din zona de implementare a proiectului,” a declarat directorul general al ADR Centru, Simion Creţu.

La nivelul Regiunii, singurul proiect contractat până în prezent este  „Centrul de afaceri Sibiu”.  Firma care a depus proiectul este Transcar Internațional- controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea- solicită suma de 46 milioane de lei pentru construirea unei clădiri  formata din două turnuri gemene de 15 etaje, ce va găzdui un centru de afaceri modern.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax