Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nu știi unde să-ți petreci MINI-VACANȚA de 1 MAI? Iată cele mai bune oferte din Bulgaria, Turcia, Grecia sau de pe litoralul românesc

Publicat

În secolul consumerismului și al tehnologiei, dacă ai 200 de euro în buzunar, probabil nu știi pe ce să-i cheltuiești mai întâi. Ai putea să-ți cumperi un gadget nou, obiectele vestimentare la care demult visai sau ai putea să-ți reamenajezi casa. Sau poate te gândești să-i pui la ciorap pentru „zile negre”. Dar ce-ar fi dacă i-ai investi într-o vacanță de neuitat? Nu ar fi frumos să-ți aduci aminte, peste câțiva ani, de zilele însorite și relaxante, petrecute în compania familiei sau a prietenilor, într-un peisaj de poveste?

Nu te-ai simți mândru de faptul că ai călcat pe urmele zeilor greci, ale reginei Maria, ai avut ocazia să te bucuri de spiritul oriental al Istanbulului sau ai avut parte de câteva zile de distracție pe litoralul românesc? Pentru că în mod sigur sunt locuri pe care ți-ai dorit mereu să le vezi, dar nu ai avut timp destul, acum, când se apropie mini-concediul de 1 Mai,„Vacanța”-agenție de turism din Alba Iulia cu sediul în Alba Mall, împreună cu Alba24.ro, îți propun o selecție de oferte de la trei mari tour-operatori din țară.

Citește și Idei de vacanță: Concedii pentru toate ”buzunarele” la Marea Adriatică în Italia, Muntenegru sau Croația

Nisipurile de Aur, stațiunea Albena, castelul de la Balchik, Istanbul, Corfu, insula Thassos, Skiatos, circuit Praga-Viena sau, de ce nu, însoritul litoral românesc sunt doar câteva dintre cele mai bune oferte ale perioadei, ale căror prețuri nu sar de 200 de euro.

De exemplu, dacă sunteți cu gândul la soare încă de pe-acum, Hotel Royal Palace Helena Park, situat în Sunny Beach, Bulgaria, vă așteaptă să petreceți un concediu de neuitat. E drept că oferta e valabilă în perioada 6 – 9 mai, dar câteva zile libere luate de la serviciu, vor face toți banii. Prețurile de persoană încep de la 144 de euro, dar beneficiați de servicii ultra all inclusive și de cazare în cameră dublă într-un hotel de 5 stele. Prețul nu include, în schimb, transportul (pe care agenția îl poate oferi opțional, contra cost), taxa de stațiune, în valoare de 6 euro/adult sau 3 euro/copil și asigurarea medicală. Cu toate acestea, este o alegere numai bună, dacă ne luăm după recomandările de pe Trip Advisor: „Este cu siguranță un hotel all inclusive. Singura ta grijă ar trebui să fie cum să ai parte de o vacanță minunată”, scrie unul dintre turiști.

Dacă preferați în locul băilor de soare, o lecție de istorie pură, atunci stațiunea Balchik, Bulgaria, fostul loc de reculegere al Reginei Maria, este cea mai bună alegere. Hotelul Regina Maria Spa, de 4 stele, vă promite un sejur de vis, în perioada 6-9 mai, cu preșuri începând de la 108 euro/persoană. Deși trebuie să vă deplasați pe cont propriu până acolo, nu vă faceți probleme pentru micul dejun copios, care este inclus în preț. Nici serviciile nu lasă de dorit aici „Personalul este atent, iar camerele drăguțe”, „un hotel cu vedere la mare, cum nici n-ai visat”, „mâncarea este excelentă”, „superb, serviciile SPA sunt minunate”, sau „lux, la preț de 2 stele”, sunt doar câteva din mărturiile turiștilor care s-au cazat aici.

Hotelul Arabella Beach, din Albena, Bulgaria, nu are SPA, dar pentru 108 euro/persoană, vă pune la dispoziție servicii de 4 stele și deși poate ar mai trebui modernizat puțin, camerele sunt spațioase și curate, iar personalul este politicos și prietenos. Oricum, singura „problemă” cu care te-ai putea confrunta la restaurant, este că „sunt prea multe meniuri bune”, după cum afirma un turist.

Citește și Idei de vacanţă: Visezi la un concediu cu totul special? Vezi cât te costă să pleci o săptămână în Cuba sau Mexic

Poate că ți-ai dorit mereu să te bucuri de mirosurile sau culorile din celebrele bazaruri din Istanbul, Turcia, locul unde nu te plictisești niciodată, unde viața este trăită intens, atât de turiști, cât și de cei aproape 20 de millioane de locuitori care animă orașul. Istanbul este ca un furnicar, în care se împletesc într-un mod fericit vechiul cu noul, în care tradițiile au rămas în unele locuri intacte, dar modernul și spiritul occidental își fac simțite prezența. În perioada 20 aprilie – 5 mai, poți avea parte de toate acestea, dar și de transportul cu autocar din Cluj Napoca, cazare 5 nopți la hotel de 3 stele în Istanbul, cu mic dejun inclus și însoțitor de grup, pentru numai 175 de euro/persoană. Gratuit, beneficiezi și de o croazieră pe Bosfor, de un tur pietonal în zona Sultanhmet și de trecere cu autocarul în Asia.

Cine nu ar vrea să calce și pe urmele zeilor greci în Corfu, Grecia, sau să se relaxeze pe țărmurile grecești?! La doar 350 de metri distanță față de plaja cu nisip auriu din Agios Gordis și la 7 km de cel mai mare Waterpark din Europa de Est, Niouris Marina Apartments oferă servicii de self-catering la prețuri începând de la 174,50 euro/persoană, fără taxe incluse. Plecarea se face din București, în 6 mai, iar transportul și transferul de la aeroport la hotel și retur, este inclusă în preț. De asemenea, prețul acoperă și cazarea pentru cele 7 nopți, dar și asistența turistică. Nu va fi o problemă nici mâncarea, care, deși nu este oferită de hotel, se găsește la fiecare colț al cochetelor străduțe grecești, la preșuri accesibile. Totodată, în acest sejur, opțional puteți alege turul insulei Corfu, excursie Kaloni-Kalypso-Corfu-Glyfada, Laguna Albastră și țărmul grecesc, celebra seară grecească sau momente unice la Aqualand.

Citește și Destinaţii de vacanță | Halkidiki, Grecia: distracţie, legende şi o mare superbă. Prețuri pentru toate buzunarele

Pentru ceva mai puțini bani, 110,50 euro/persoană, fără taxe, din 14 mai, timp de 7 zile, Vila Vranas din Thassos , Grecia, își așteaptă turiștii. Nu vă oferă masă, ci, opțional, o plimbare cu vaporașul, vizitarea orașului Kavala, cunoscut drept „orașul amfiteatru”, o minunată seară grecească sau turul insulei Thassos. Transportul, cazarea, însoțitorul de grup și asistența turistică, sunt incluse în preț. Nu și biletele de ferry boat de 10 eur/persoană, direcția Keramoti-Thassos-Keramoti sau taxele de intrare la obiectivele turistice.

Dacă nu ați ajuns niciodată în Atena, muntele Olimp sau Meteora, alegeți să va cazați la Vila Dimitra, din Olympic Beach, Grecia. Pachetul turistic pentru 7 nopți în perioada 3-10 mai, pentru 2 adulți, costă 38 euro/zi, fără masă asigurată, 108 euro/zi, cu micul dejun inclus, sau 136 euro/zi, dacă preferați mai degrabă cina. Transportul nu e inclus în preț, însă veți avea parte de camere modern mobilate, chicinetă și balcon. Pentru aerul condiționat însă, va trebui să scoateți din buzunar 5 euro/zi. Opțional, pozele pe care le puteți face într-o croazieră în insulele Skiatos, cu siguranță va aduce un zâmbet pe fața voastră, ori de câte ori le veți privi.

Dacă nu vă mulțumiți doar cu această croazieră, atunci vă puteți caza direct la Hotel Sofia din Skiatos, Grecia, unde, pentru 160 euro/persoană, fără taxe incluse, aveți parte de o săptămână de relaxare în perioada 9-16 mai. Plecarea se va face din București, cu autocarul, iar transportul este inclus în preț. Agenția vă pune la dispoziție și excursii opționale, contra cost. Astfel, pentru 25 euro/pers.puteți merge în turul insulei, cu vaporul, sau în insulele Alonissos – Skopelos, 10 euro vă va costa excursia la mănăstirea Panagia Evangelista – Kounistra – plaja Koukounaris, 22 euro / pers.veți scoate din buzunar pentru a vizita plajele Kastani și Milia, unde s-a filmat celebrul muzical „Mamma Mia”, iar dacă este visul vostru să priviți asfințitul în Skiatos, agenția „Vacanța” îl va transforma în realitate pentru doar 30 euro/persoană.

Unii ar spune că poate e cam devreme, dar, ce-ați zice să fiți voi primii care deschideți sezonul estival pe litoralul românesc? Hotelurile din Mamaia sunt cât se poate de pregătite să vă ofere un 1 Mai „de ținut minte”, cele mai bune servicii și prețuri accesibile.

Pentru un sejur de 3 nopți la Hotel Aurora din Mamaia, în perioada 30 aprilie – 3 mai, 2 persoane plătesc 531 de lei, cu micul dejun inclus. Dacă nu dispuneți de un asemenea buget sau de atâta timp liber, puteți să vă cazați la Hotelul Victoria, de 3 stele, din Mamaia. Pentru un sejur de 2 nopți, în perioada 30 aprilie – 2 mai, 2 persoane vor plăti doar 239.80 lei, cu mic dejun inclus. Serviciile vor fi însă „de bază”, dacă ne luăm după recenziile turiștilor, făcute pe site-ul Trip Advisor, dar „locația e bună, aproape de cluburi, piață și plajă”.

Ceva mai ieftin ar fi dacă v-ați caza la Hotel „Malibu”, de 4 stele, din stațiunea Mamaia. Pentru 2 nopți de cazare în cameră dublă, cu mic dejun (tip bufet suedez) inclus, 2 adulți și un copil vor plăti 240 de lei.Hotelul se află la intrarea în stațiune, cu deschidere atât spre mare, cât și spre un lac și dispune de centru de conferințe, restaurant, lobby bar, Spa Center cu jacuzzi, saună umedă și uscată, sală de fitness, masaj și parcare. Camerele au minibar, linie telefonică internațională, cablu TV, aer condiționat, seif, balcon, baie cu cabină duș hidromasaj. Toate apartamentele au 2 camere, pat matrimonial în dormitor și canapea extensibila în living, dar și balcon sau terasă cu vedere la mare. De asemenea, copiii până la 12 ani beneficiază de cazare gratuită, iar cei până la 5 ani, de mic dejun gratis.

Majoritatea părerilor despre hotel, postate pe tripadvisor, sunt pozitive. Iată câteva dintre acestea: „Am stat la Malibu o săptămână și m-am bucurat de fiecare secundă”, „extraordinar hotel, cu personal prietenos, prețuri decente și camere curate”.

Dacă nu dispuneți de atâția bani, chiar și cu 120 de lei, o familie cu un copil de maxim 10 ani, se poate caza la hotel „Lotus”, de 2 stele. După cum spun și foștii clienți, „nu este impresionant ca și hotel, dar e drăguț și aproape de parcul de distracții”, iar camerele sunt dotate cu tot ce trebuie. Masa nu este însă inclusă în preț.

De asemenea, dacă nu doriți să mergeți în Mamaia, puteți opta pentru Hotel „Mondial”, de 4 stele, din stațiunea Eforie Nord.

Pentru cazarea de 2 nopți în cameră triplă, o familie cu un copil, va scoate din buzunar 141,50 lei, fără mic dejun inclus. Hotelul este situat l 70 m de plaja nisipoasă și la 250 m de centrul stațiunii. Dispune de 59 de spații de cazare, dotate cu mobilier modern, terasă, parcare păzita, cutie de valori la recepție, cameră pentru bagaje și piscină în aer liber, iar camerele au mobilier nou din lemn masiv, pardoseală acoperită cu mochetă, balcon, minibar, TV LCD și internet wireless, A/C, baie cu uscător de păr.

Turiștii care s-au cazat aici, au spus că „sunt frumoase camerele, dar personalul nu prea își îndeplinește atribuțiile”. Cu toate acestea, poate că merită banii, dacă aveți de gând să stați puțin în camera de hotel și să vă bucurați mai mult de soare, mare și câteva zile libere.

(P) Dacă una dintre aceste oferte vă inspiră și dacă doriți să aveți un concediu de neuitat, agenția „Vacanța”, partener Mareea, Christian Tour și Paralela45 vă așteaptă de luni până sâmbătă în Alba Mall, între 11.00 și 19.00. De asemenea, puteți solicita oferte personalizate în funcție de bugetul de care dispuneți apelând numărul de telefon 0724 559 444, prin e-mail: contact@agentiavacanta.ro sau completând formularul de pe pagina de internet www.agentiavacanta.ro.

Foto: google, tripadvisor.com

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax