Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Număr crescut de acţiuni ale jandarmilor din Alba, în 2010

Publicat

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba a prezentat, miercuri, radiografia activităţii pentru anul 2010, la sediul Instituţiei Prefectului Alba.

Potrivit bilanţului activităţilor întreprinse de jandarmii din Alba, în anul 2010 aceştia au organizat şi executat un număr de 9.133 de misiuni de asigurare, menţinere şi restabilire a ordinii publice, cu peste 40% mai multe decât în anul precedent.

În baza planurilor de cooperare încheiate cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba, au fost stabilite activităţi de patrulare în sistem integrat, iar, în cursul anului, au fost derulate mai multe programe, dintre care cel mai important este participarea jandarmilor la activităţi de patrulare, în sistem mixt – alături de poliţişti – în mediu rural. Din cele 4.494 misiuni de menţinere a ordinii publice executate în această perioadă, 1.075 au fost patrulări în staţiuni montane şi pe traseele turistice adiacente, 837 patrule independente executate în mediu urban, 1.790 patrule mixte executate în mediu urban, 136 patrule independente executate în mediu rural, 607 patrule intercomunale, 48 acţiuni executate în zona instituţiilor de învăţământ şi o acţiune executată în zona târgurilor de animale. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se constată o creştere cu  87%.

„Activitatea pe linia prevenirii şi combaterii criminalităţii a avut la bază prevederile actelor normative care reglementează acest domeniu, desfăşurându-se cu sprijinul direct al factorilor de decizie din unitate şi sub coordonarea procurorului desemnat. Pe parcursul primelor 11 luni, au fost constatate 19 infracţiuni, cauzele trimise în judecată fiind cu 2% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Menţionăm faptul că, în urma aplicării măsurilor stabilite în planul comun de acţiune cu poliţia, au fost constatate  de către patrulele mixte un număr de 112 infracţiuni, cu 117 autori depistaţi. Totodată, au fost aplicate un număr de 1.295 sancţiuni contravenţionale, reprezentând o  creştere cu 68% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe linia executării misiunilor de pază şi protecţie instituţională, în acest an, au fost organizate şi executate un număr de 204 transporturi de valori, 750 transporturi corespondenţă clasificată şi 109 transporturi de produse cu caracter special, în beneficiul instituţiilor cu care inspectoratul are încheiate contracte de prestări servicii”, a arătat ofiţerul de informare şi relaţii publice, Ovidiu Cosmin Jurcoveţ, de la Jandarmeria Alba.

Au fost prezenţi la prezentarea activităţilor inspectorul general al Jandarmeriei Române, general locotenent Olimpiodor Antonescu, prefectul Ştefan Bardan, şeful IPJ Alba – comisarul şef de poliţie Tudor Grindean şi  şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, colonelul Ioan Onac Herţa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax