Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O bancnotă cu valoare mare va fi retrasă în curând din circulaţie. Motivele deciziei

Publicat

BANIBanca Centrală Europeană (BCE) va lua în curând o decizie cu privire la o eventuală retragere din circulație a bancnotei de 500 de euro, argumentele pentru menținerea acesteia fiind „din ce în ce mai puțin convingătoare”, a declarat, joi, Benoit Coeure, membru în consiliul director al BCE, informează AFP.

În prezent, BCE analizează posibilitatea eliminării bancnotelor de 500 de euro, precum și introducerea unui plafon cu privire la tranzacțiile cu numerar în contextul luptei împotriva finanțării terorismului.

„Istoric, aceste bancnote au permis persoanelor fizice să facă plăți mari în mod convenabil. Însă, acest argument a devenit din ce în ce mai irelevant odată cu dezvoltarea mijloacelor electronice de plată. În plus, autoritățile competente suspectează că sunt utilizate în scopuri ilegale, un argument pe care nu îl mai putem ignora, având în vedere importanța luptei împotriva spălării banilor și finanțării terorismului”, a declarat Benoit Coeure, într-un interviu publicat joi în cotidianul „Le Parisien”.

Întrebat dacă BCE este pregătită pentru o decizie radicală cu privire la viitorul bancnotei de 500 de euro, Coeure a răspuns: „Analizăm această chestiune și vom lua în curând o decizie”.

sursa: realitatea.net

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax