Connect with us
Publicitate

Uncategorized

O concurentă pentru funcția de secretar șef la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia contestă baremul de corectare. „A fost greșit și interpretabil”

Publicat

examen bac test proba scrisaO fostă concurentă la postul de secretar general al Colegiului Național „Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia se simte nedreptățită în urma examenului, pe care l-a picat. Femeia spune că baremul  nu a fost făcut corect și crede că „este evidentă situația de favorizare a unuia dintre concurenți prin validarea unor răspunsuri incomplete și incorecte”, făcând referire la câștigătoarea concursului, o angajată a colegiului. Acesta s-a adresat comisiei de concurs, colegiului și Inspectoratului Școlar Județean, iar concluzia este că situația se poate rezolva doar în instanță.

Referitor la problema semnalată, directorul Colegiului Național „Horea Cloșca și Crișan”, Valer Cerbu spune că examenul a fost dat în luna februarie și cunoaște foarte bine situația concurentei.

„A făcut sesizare atunci, i s-a răspuns la toate întrebările. A fost un concurs cu trei concurente. Nu a fost nimeni favorizat”, spune directorul instituției de învățământ.

Vă prezentăm nota trimisă redacției de către fosta concurentă:

Untitled „Reclamația către conducerea Colegiului HCC a fost întemeiată conform articolului menționat mai jos; precizez că solicitarea a fost depusă înainte de susținerea probei de interviu a singurului candidat admis și afișarea rezultatelor finale, prin urmare erau îndeplinite condițiile pentru verificarea, de către conducătorul unității, a celor sesizate conform art.37 alin 1 din HG 286/2011. Prin urmare, răspunsul primit de neverificare a celor sesizate din lipsă de competenţă o consider o motivare necomformă cu legislaţia.

HOTĂRÂRE Nr. 286 din 23 martie 2011 – ART. 37 alin (1)
În cazul în care, de la data anunţării concursului şi până la afişarea rezultatelor finale ale acestuia, conducătorul autorităţii ori instituţiei publice în al cărei stat de funcţii se găseşte postul pentru care se organizează concursul este sesizat cu privire la nerespectarea prevederilor legale privind organizarea şi desfăşurarea concursului, se va proceda la verificarea celor sesizate cu celeritate. În cazul în care se constată că nu au fost respectate prevederile legale sau când aspectele sesizate nu pot fi cercetate cu încadrarea în termenele procedurale prevăzute de lege, desfăşurarea concursului va fi suspendată.

Referitor la reclamaţia administrativă către IŞJ Alba

Răspunsul reclamației primit de la ISJ Alba în ultima zi de expirare a termenului de soluționare a fost tot unul negativ, făcând trimitere la modul de soluționare prin instanța de contencios administrativ. Legea contenciosului administrativ specifică obligativitatea efectuării unei plângeri către autoritățile competente (cea implicată în procesul de desfășurare a concursului și respectiv autoritatea ierarhic superioară) înainte de a mă adresa instanței.

Legea 554/2004 – Art. (1)

Înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătamăta într-un drept al său sau într-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, trebuie să solicite autorității publice emitente, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia. Plângerea se poate adresa în egală măsură organului ierarhic superior, dacă acesta există.

Cele menționate se regăsesc în documentele atașate și pot fi confirmate de către celălalt candidat respins în urma acestui concurs.

În urma celor întâmplate cred că este evidentă situația de favorizare a unuia dintre concurenți prin validarea unor răspunsuri incomplete și incorecte, fără precizarea cadrului legal. Mi se pare că este de domeniul ridicolului să ajungi să apelezi la justiție pentru o evaluare corectă și justă, când este evidentă necorespunderea răspunsurilor cu cadrul legal și există alte posibilități de îndreptare a erorilor; posibilități la care de fapt am și apelat însă fără nici un rezultat.

Toate acestea m-au determinat să apelez la mass media cu scopul de a face cunoscute modalitățile de ocupare a unor posturi în instituțiile publice, chiar și acolo unde nu ne așteptăm să întâlnim astfel de promovări bazate pe favoritism.

Nu contest realizările și performanţa colegiului, însă pe de altă parte, din punctul meu de vedere, nu este legal să fie acceptate astfel de decizii incorecte care să lezeze drepturile unor persoane, indiferent de numele sau poziția persoanei respective. Am avut îndoieli față de mediatizarea acestui eveniment neplăcut. Gândind mai profund am înțeles că tocmai această nehotărâre manifestată în asemenea situații îi fac puternici pe cei care decid de cele mai multe ori politic sau în funcție de criterii personale viitorul altor persoane. Chiar dacă personal nu o să am beneficii în urma acestei sesizări, cel puţin sper ca pe viitor să nu mai fie pusă la îndoială inteligența concurenților vizavi de desfășurarea unui concurs și organizarea și desfășurarea lor sa fie conform legii”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax