Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O femeie, administratorul unui magazin din Cugir, cu dosar penal, după ce a pus în vânzare artificii, fără autorizaţie

Publicat

artificiiÎn urma unui control la o societate comercială din Cugir, poliţiştii au găsit mai mute obiecte pirotehnice expuse la vânzare, cu toate că firma nu era autorizată pentru astfel de operaţiuni. Pe numele administratorului a fost întocmit dosar penal.

Marți, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba au efectuat un control la un magazin din Cugir, administrat de o femeie de 54 de ani, din oraş, ocazie cu care au fost identificate, expuse spre vânzare, mai multe articole pirotehnice, din categoria F1 (artificii), cu toate că societatea comercială nu este autorizată pentru efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Faţă de reprezentanta societăţii a fost întocmit dosar penal, în care este cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 din Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Controalele poliţiştilor, pentru combaterea ilegalităţilor privind deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice, vor continua.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax