Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

O firmă a omului de afaceri Marius Rotar va prelua spațiul concesionat de către SC Monolit SRL din interiorul Cetății Alba Carolina

Publicat

Unul dintre spațiile de pe traseul sudic al Cetății Alba Carolina, luat în concesiune de SC Monolit SRL, va fi predat unei alte firme după ce concesionarul a acumulat datorii de peste 175.000 lei la bugetul local. Este vorba despre firma SC Autotrans SA, deținută de omul de afaceri, fost consilier local PDL, Marius Rotar care va prelua contractul de asociere cu Primăria, cu toate datoriile, restante și curente, către bugetul local. Marius Rotar deține la această oră o rețea de baruri, restaurante și cafenele în mai multe locații din Alba Iulia.

Pe masa consilierilor locali din Alba Iulia se va afla marți un proiect de hotărâre privind Aprobarea cesionării de către SC Monolit SRL a contractului de asociere nr. 72/2006 către SC Autotrans SA.

Citiți și: Contracte de asociere cu Primăria Alba Iulia, reziliate din cauza “neinvestiţiilor din Cetate”

Prin contractul de asociere nr. 72/2006 încheiat între Consiliul Local și SC Monolit SRL, societății SC Monolit SRL i-au fost puse la dispoziție spații situate în șanțurile Fortificației de tip Vauban în zona Ravelinului Sf. Michael/Contragarda Bastionului Trinitarienilor în scopul amenajării ș exploatării unui spațiu cultural polifuncțional compus din galerii de artă, anticariat, sală de conferințe, club, în suprafață totală de 1.010,69 mp (spații interioare și exterioare) SC Monolit datorând o redevență lunară de 658,30 lei.

„În decursul timpului, SC Monolit a beneficiat de bunăvoința Consiliului Local, aprobându-se scutirea la plata redevenței datorate în baza contractului, mai întâi prin HCL 418/27 noiembrie 2007 a beneficiat de scutire de la plata redevenței în sumă de 15.280,61 lei, iar prin HCL nr. 76 din 24 martie 2009 a mai beneficiat de o scutire de la plata redevenței în sumă de 32.726,97 lei. Totodată, în temeiul HCL nr. 58/2012, SC Monolit SRL a mai beneficiat de scutire de la plata redevenței datorate începând cu data de 1.06.2011 și până la terminarea lucrărilor de amenajare a accesului pe Traseul Sudic din Cetatea Vauban Alba Iulia dinspre Parcul Unirii și Poarta a IV-a”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

La începutul anului 2010, SC Monolit SRL a intrat în insolvență iar Primăria municipiului Alba Iulia a făcut demersuri pentru recuperarea datoriilor societății către bugetul local. În prezent, datoriile SC Monolit SRL aferente contractului se ridică la 175.669,05 lei.

Întrucât societatea nu mai face față sarcinilor care îi revin potrivit contractului, o altă societate, SC Autotrans SA, s-a arătat dispusă să preia contractul de asociere cu obligațiile restante și cele curente către bugetul local.

FOTO: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: MARŢI: Şedinţă la Consiliul Local Alba Iulia. Locuinţe pentru tineri, bugete pentru proiecte şi cotizaţii pentru anul viitor | Alba24

  2. Pingback: ASTĂZI: Şedinţă la Consiliul Local Alba Iulia. Locuinţe pentru tineri, bugete pentru proiecte şi cotizaţii pentru anul viitor | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax