Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O interpretă de muzică populară din Alba a susținut un recital la Bruxelles, la invitația europarlamentarului Victor Negrescu

Publicat

image2 Pe scena celui mai mare festival al comunităţii româneşti din Belgia – Primăvară Românească la Bruxelles – a urcat duminică interpreta de muzică populară Maria Dan Păucean, originară din Doștat, invitată să participe în cadrul evenimentului de eurodeputatul Victor Negrescu.

Tradiţiile româneşti s-au aflat în prim-planul evenimentului, atât prin standurile de prezentare de obiecte artizanale, podoabe şi bijuterii sau încălţăminte tradiţională, dar şi prin atelierul de încondeiat ouă. Nu au lipsit specialităţile culinare româneşti.

Festivalul a fost organizat de Arthis-Casa de Cultură Belgo-Română, cu sprijinul europarlamentarului social-democrat.
„În fiecare primăvară, prin acest eveniment, încercăm să promovăm în capitala Belgiei şi a Europei diverse regiuni din România, cu tot ce au mai interesant, de la tradiţii şi artişti apreciaţi până la oportunităţile de afaceri, de investiţii sau de turism. Vrem ca România să fie cunoscută prin valorile autentice şi să atragem atenţia, treptat, asupra fiecărei zone în parte.

image1 E şi un prilej pentru comunitatea românească din Belgia – foarte numeroasă şi activă – să se bucure de sunete, imagini şi gusturi de acasă. De la an la an atragem mai mulţi vizitatori şi mai mare interes, ceea ce înseamnă că suntem pe drumul cel bun”, declară Victor Negrescu.

În cadrul standurilor şi expoziţiilor incluse în festival, au fost prezenţi meşteri populari care au prezentat creaţiile lor din arta ceramicii, a ţesătoriei, a lemnului, a pielăriei tradiţionale, dar şi artişti plastici contemporani. Pentru cei mici, au fost organizate ateliere creative şi momente artistice oferite de Corala de copii de la Arthis.

Au participat mai multe ansambluri folclorice și artişti celebri din mai multe regiuni.
Lidia Isac, reprezentanta Moldovei la concursul Eurovision 2016 şi laureată a mai multor concursuri internaţionale a oferit un recital extraordinar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax