Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă firmă va vinde asigurări RCA pe piaţa din România. Detalii de la Autoritatea de Supraveghere Financiară

Publicat

asigurare asigurari RCAO nouă firmă ar urma să vândă asigurări pe piaţa din România. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a răspuns afirmativ notificării primite din partea Băncii Centrale a Irlandei cu privire la solicitarea depusă de o firmă irlandeză de asigurări.

Este vorba despre compania de asigurări Euro Insurance DAC, subsidiară a grupului irlandez LeasePlan Corporation.

”Euro Insurance DAC poate oferi servicii pentru clasa X (RCA), începând cu data de 3 martie 2017, cu condiţia respectării prevederilor legislaţiei specifice referitoare la asigurările de răspundere civilă auto obligatorii”, se arată în comunicatul ASF.

Grupul irlandez LeasePlan Corporation este activ în 23 de ţări şi oferă asigurări de răspundere civilă auto obligatorii (RCA) pentru flota LeasePlan, companie de leasing operaţional membră a grupului irlandez, dar şi pentru alte flote mari. LeasePlan Insurance se supune reglementărilor Băncii Centrale a Irlandei.

Astfel, numărul asigurătorilor activi pe piaţa de RCA va ajunge la nouă, în condiţiile în care, în cazul Carpatica, ASF a decis declanşarea procedurii de faliment în luna iulie a anului trecut.

Luna trecută și-a anunțat intrarea pe piața românească și o firmă bulgărească, respectiv DallBogg.

Potrivit celor mai recente statistici, lider pe piaţa RCA internă este Euroins (21% cotă de piaţă), urmat de Asirom (17,3%), City Insurance (16,1%), Carpatica (10,5%), Allianz-Tiriac (9,5%), Omniasig (9%), Groupama (7%), Generali (5,1%) şi Uniqa (4,9%).

surse: asfromania.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax