Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă materie pentru elevii de gimnaziu, din toamnă. Ce vor studia, obligatoriu, la şcoală

Publicat

elevi

elevi clasa scoala Elevii de gimnaziu vor avea o nouă materie obligatorie, din toamnă. Ministerul Educației a decis ca Informatica să devină materie obligatorie pentru gimnaziu, de anul viitor.

Elevii vor învăţa disteme de calcul la clasa a cincea, algoritmi şi animaţii grafice în a şasea, noţiuni de bază ale limbajelor de programare în clasa a şaptea, iar în clasa a opta ar urma să înveţe cum să creeze pagini web.

Ministerul Educaţiei a publicat noile programe pentru informatică, materie care ar urma să devină obligatorie pentru clasele V-VIII.

Vezi şi STRUCTURA anului școlar 2017-2018. 36 săptămâni de cursuri, cu începere din 11 septembrie. Când sunt programate VACANŢELE

Însă şefii  din Educație au o mare problemă. Lipsa cadrelor didactice în domeniu, întrucât, absolvenții de Informatică nu au ales catedra, ci un loc de muncă mult mai bine plătit în domeniul privat sau de stat.

În România, anul trecut munceau în domeniul informaticii peste 120.000 de persoane, dar numărul acestora ar putea crește simțitor în următorii ani.

surse: realitatea.net, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax