Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă sărbătoare naţională, în martie. Ce prevede proiectul aprobat de Camera Deputaţilor

Publicat

steag Românii ar urma să aibă o nouă sărbătoare naţională, potrivit unui proiect de lege aprobat marţi de Camera Deputaţilor şi care va fi trimis preşedintelui, pentru promulgare.

Potrivit documentului, în 27 martie se va sărbători anual unirea Basarabiei cu România.

Această zi va fi una de sărbătoare națională, dar nu una de sărbătoare legală, astfel că salariații vor lucra cu această ocazie (dacă sărbătoarea va pica în timpul săptămânii).

„Ziua Unirii Basarabiei cu România poate fi marcată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, organizațiile neguvernamentale, muzee, reprezentanțele României în străinătate, prin organizarea de evenimente și manifestări publice și cultural-științifice dedicate acestei sărbători. Autoritățile administrației publice centrale și locale pot sprijini material și logistic organizarea și desfășurarea manifestărilor (…)”, este prevăzut în proiectul votat de deputați.

Unirea Basarabiei cu România a fost decisă la data de 27 martie 1918. „Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului român. Atunci, după 106 ani de ocupație țaristă, Basarabia a revenit la granițele ei firești, fiind prima provincie românească ce s-a unit cu România”, explică inițiatorul propunerii legislative în expunerea de motive anexată acesteia.

Proiectul a fost aprobat şi de Senat, în octombrie 2015.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax