Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O propunere legislativă a senatorului PSD Daniel Breaz, în beneficiul locuitorilor orașului Teiuș, susținută și aprobată în plenul Senatului României

Publicat

daniel breaz La începutul noii sesiuni parlamentare, senatorul PSD Valer-Daniel Breaz a susținut o propunere legislativă, în calitate de inițiator și avându-l alături în această inițiativă pe senatorul PSD Ioan Deneș, în beneficiul locuitorilor orașului Teiuș și al Consiliului Local Teiuș. Propunerea legislativă vizează transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, aflat în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.”- S.A., în domeniul public al oraşului Teiuş şi în administrarea Consiliului Local al oraşului Teiuş.

Este vorba despre un demers de reglementare juridică a unui teren intravilan de 74.496 mp, locuitorii din zonă neputând încheia, în momentul de față, acte juridice de vânzare-cumpărare, întreținere, donație etc. și nu pot solicita acte de proprietate asupra terenului, întrucât acesta se află în domeniul public al statului.

În expunerea de motive și în amplul dosar aferent, se precizează, detaliat, toate procedurile legislative precedente, precum și faptul că terenul nu mai este necesar desfășurării de activități specifice de transport feroviar și este clar delimitat în afara zonei de siguranță feroviară aferentă infrastructurii feroviare publice.
Inițiativa senatorului Daniel Breaz a fost votată favorabil în Senat, punându-se, astfel, capăt unei probleme pe care Consiliul Local Teiuș se străduiește să o rezolve încă din 2009, dar fără succes în anterioarele mandate parlamentare.

Comunicat PSD ALBA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax