Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O secţie a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, ÎNCHISĂ temporar de Inspecţia Sanitară, după imaginile cu şoareci şi urechelniţe din saloane. Amendă de 5000 lei

Publicat

14333058_672891012863052_289003253141623212_nSecţia II de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud a fost închisă temporar şi unitatea a fost amendată, după ce un pacient a făcut publice imagini cu şoareci şi urechelniţe în saloane. Într-un comunicat, Ministerul Sănătăţii explică situaţia.

“Decizia inspectorilor sanitari, în urma verificărilor, este închiderea temporară a secției a II-a și mutarea pacienților pe alt palier disponibil în vederea efectuării deratizării și dezinsecției.

Unitatea sanitară a fost amendată cu suma de 5.000 de lei. Altă măsură dispusă este montarea de uși cu plase metalice la ușile de la terase. Motivul este dat de faptul că spitalul are o curte de 2.700 de metri pătrați și este posibil ca un șoarece să intre pe ușa de la terasă care dă direct în salon.

Alte deficiențe în ceea ce privește proceduri legate de condițiile igienico-sanitare nu au fost constatate de inspectorii sanitari”, se arată în comunicatul publicat de Ministerul Sănătăţii.

Inspectorii sanitari din cadrul DSP Alba au efectuat marţi un control la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud în urma imaginilor apărute în spațiul public.

Reamintim că, marţi, o persoană care susţine că este pacient al unităţii medicale a postat pe o rețea de socializare mai multe filmulețe și imagini în care a surprins șoareci și urechelnițe, într-un salon. „Din păcate, în loc să te faci bine te îmbolnăvești”, a scris tânărul pe Facebook.

Pe lângă șoareci, tânărul a suprins într-o filmare și o urechelniță care se plimba în patul din salon. Potrivit acestuia, insectele stau sub perne și ajung în hainele pacienților.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Anchetă DSP la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, după ce un pacient a mediatizat imagini cu şoareci şi insecte într-un salon

Contactat de Alba24, managerul spitalului, Vasile Vultur, a explicat că unitatea respectă planul de măsuri igienico-sanitare şi că, dată fiind locaţia unităţii, aproape de un parc, este posibil ca un şoarece să fi ajuns într-unul dintre saloane.

Pe de altă parte, reprezentanţii DSP Alba au comunicat că în acest caz au demarat o anchetă pentru a verifica situaţia respectării condiţiilor igienico-sanitare din spital.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax