Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Obiective de cooperare stabilite de CJ Alba cu raionul Cahul din Republica Moldova şi departamentul Rhône din Franţa

Publicat

cj alba prefectura

Joi, 29 august, consilierii județeni vor avea de votat două proiecte de hotărâre ce se referă la cooperarea între județul Alba şi raionul Cahul din Republica Moldova, respectiv Departamentul Rhône din Franţa.

În ceea ce priveşte propunerea de aprobare a Înţelegerii de Cooperare între Judeţul Alba (România) şi Raionul Cahul (Republica Moldova), în documentaţia prezentată consilierilor judeţeni se arată că „obiectivele cooperării sunt de a dezvolta relațiile dintre două județe pe baza respectului reciproc”.

Astfel, se va urmări dezvoltarea intereselor comune, a încrederii și egalității, potrivit competențelor de care dispun în conformitate cu legislațiile în vigoare, acționarea pentru cunoașterea valorilor istorice și culturale comune, pentru cultivarea și dezvoltarea lor, în vederea unei mai bune înțelegeri a acestora, dar şi elaborarea și să realizeze programe, proiecte și acțiuni comune în domenii precum: sprijinirea educației, inovației și sportului; promovarea valorilor culturale; dezvoltarea cooperări în domeniul politicilor pentru tineri; dezvoltarea raporturilor instituționale.

Autorităţile din cele două zone vor urmări, de asemenea, să sprijine cooperarea valorizând inițiativele publice sau private în vederea măririi capacității de a realiza proiecte de interes comun; să utilizeze schimburile de experiență, vizitele, stagiile, seminariile, conferințele, participările la târguri și expoziții, ca instrumente de cooperare.

Acordul de cooperare intră în vigoare la data semnării și este încheiat pe durată nedeterminată.

Noi criterii de cooperare între județul Alba și Departamentul Rhône din Franța

După ce, în 30 august 2008, consilierii județeni au votat acordul de cooperare între județul Alba și Departamentul Rhône din Franța, în ședința din 29 august 2013, aleșii județeni vor vota stabilirea cooperării pentru perioada 2013-2014.

Între cele două regiuni, cooperarea are obiective în domeniul agriculturii (prin promovarea de activități viti-vinicole, prin acordarea de sprijin pentru creșterea animalelor și cultivarea legumelor), turismului şi în cadrul reintegrării populației de etnie romă, dar și altele.

Convenția este valabilă până pe 31 decembrie 2014.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: UPDATE: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Pe ordinea de zi sunt incluse 17 proiecte de hotărâri. Vezi lista | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax