Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Omul de afaceri Alin Simota, condamnat definitiv, a depus o contestație la Tribunalul Alba. Vrea să scape de închisoare pe motiv că s-a schimbat legea

Publicat

alin simota Omul de afaceri Alin Simota, condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, vrea să scape de pedepeapsă pe motiv că infracţiunea ar fi fost dezincriminată prin hotărârea Curţii Constituţionale din 2016. Acesta a iniţiat o contestaţie la executare, respinsă iniţial la Judecătoria Alba Iulia. Procesul este acum pe rolul Tribunalului Alba.

În același dosar, doi poliţişti din cadrul IPJ Alba au fost condamnați la pedepse cu suspendare, pentru abuz în serviciu. Aceștia lucrau la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă și în această postură ”au încălcat atribuţiile de serviciu privind paza şi escorta inculpatului Simota Alin, aflat în stare de arest preventiv, acceptând propunerea acestuia de a se abate de la traseul stabilit, mergând în localitatea Petrila, judeţul Hunedoara, facilitându-i o întâlnire cu membri familiei şi cu alte persoane” se arată în rechizitoriul întocmit de polițiști.

Înregistrările realizate de anchetatori arată faptul că la data de 12.09.2013, inculpatul Simota Alin știa că  urma să se  deplaseze în localitatea Petroşani la domiciliul socrului său. Acesta a discutat telefonic cu soţia sa, fiind interceptat.

”S: Tu, trec prin Petroşani, Mire.

S: Bine ? Şi poate … poate o să fie copii acolo.

M: Să fie copii acolo? S: Îhî !

M: Bă, tu eşti nebun ?

S: Da, da, da !

M: Aaa, şi să cumpere ce ai spus tu, nu ? O maşină, o sabie să-i ducă, să se bucure copiii”

Agenţii de poliţie au confirmat faptul că l-au transportat pe inculpat la domiciliul socrilor săi, fiind conştienţi că nu au voie să se  abată de la drum sau să-l ducă pe inculpat la locuinţa sa, fiindu-le  făcută instrucţia înainte de  plecarea în cursă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax