Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ONRC: Numărul firmelor și PFA-urilor intrate în insolvență a crescut cu 5,5%, în primele opt luni ale anului

Publicat

site onrc registrul comertului În perioada ianuarie-august 2017, numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a crescut cu 5,55%, comparativ cu perioada similară din 2016. Este vorba de 5.758 de unități, după cum reiese din datele publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Cea mai mare creștere a numărului firmelor intrate în insolvență se găsește în București: 10,33%. În primele opt luni din 2017, au tras obloanele în Capitală 1.228 de agenți.

Bucureștiul este urmat de județele Iași și Bihor.

Cele mai multe insolvențe au fost înregistrate în comerțul cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor.

De asemenea, un număr de 10.043 firme și-au suspendat activitatea, iar 18.185 s-au dizolvat.

Aproape jumătate dintre companiile active în România prezintă un risc de insolvență ridicat, se arată într-un comunicat al Coface, citat de Agerpres.

„Ponderea foarte ridicată a companiilor cu risc major de insolvență este explicată de fenomenul polarizării firmelor românești, mult mai accentuat comparativ cu ceea ce observăm în Ungaria, Polonia sau Cehia. Spre exemplu, cele mari mari 10% din firmele românești dețineau la sfârșitul anului 2015 aproape 91% din totalul veniturilor înregistrate de către întreg mediul de afaceri, în timp ce această pondere este mult mai scăzută în cazul Ungariei (72%), Poloniei (68%) sau Cehiei (59%)”, se arată în document.

Potrivit acestuia, 99% dintre companiile românești se luptă pentru o cotă de piață de maximum 33%, în condiții de concurență foarte agresivă și economie subterană mult mai ridicată decât media înregistrată în UE.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax