Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | Operațiune de salvare: Salvamontiștii și jandarmii montani au căutat mai bine de trei ore patru bărbați RĂTĂCIȚI în Șureanu

Publicat

interventie salvamont rimetea Duminică seara, Serviciul Public Județean Salvamont Alba a fost solicitat să intervină, în jurul orei 18.00, pentru recuperarea a patru bărbați care s-au rătăcit pe munte, în zona Munților Șureanu, din județul Alba. Din primele informații oferite de șeful Salvamont Alba, Lucian Forda, apelul a fost făcut chiar de una dintre persoanele care s-a pierdut în munți, iar în momentul de față 5 salvamontiști și 4 jandarmi montani au plecat în căutarea lor. Potrivit șefului Salvamont, bărbații au plecat la cules de ciuperci, iar la un moment dat s-au despărțit în echipe. Printre cei rătăciți se află și un bărbat în jurul vârstei de 75 de ani, care a ajuns într-o zonă greu accesibilă. Lucian Forda a spus că în zona unde s-au pierdut nu a nins, dar este foarte frig și riscă să intre în șoc hipotermic.

UPDATE, ora 21.20: După mai bine de trei ore de căutare cei patru bărbați din Alba, care s-au rătăcit în Munții Șureanu au fost găsiți salvamontiști și jandarmi montani. Cei doi bărbați, unul de aproximtiv 45 de ani și bătrânul de 75 de ani, care au fost blocați într-o zonă izolată au fost găsiți în urmă cu o jumătate de oră. Din fericire niciunul dintre bărbați nu a pățit nimic.

YouTube video

Duminică, în jurul 18.00, un apel a fost făcut către Serviciul Public Județean Salvamont Alba, prin care un bărbat a anunțat că împreună cu alte trei persoane s-a rătăcit în zona munților Șureanu. Aceștia au plecat din timpul zilei la cules de ciuperci și s-au despărțit în echipe de câte doi. Potrivit șefului Serviciului Salvamont Alba, cel mai în vârstă are 75 de ani, și împreună cu un alt bărbat sunt blocați într-o zonă destul de izolată.

„Se intervine la căutarea a patru persoane care s-au rătăcit în zona Șureanu. Cinci salvamontiști și patru jandarmi montani au plecat în căutarea lor. Probabil căutarea va dura toată noaptea. Arealul de căutare este destul de vast. Nu a nins în zona unde se află ei, dar este destul de frig, iar persoanele rătăcite riscă să intre în șoc hipotermic”, a precizat Lucian Forda, pentru ziarul Alba24.

sursa video: Salvamont Alba

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax