|

UPDATE: Operațiune nocturnă dificilă de căutare și recuperare. Turiștii dați dispăruți între Huda lui Papară și Poarta Zmeilor, recuperați după 12 ore

 

IMG-20170818-WA0000Doi turişti maghiari rătăciţi într-o zonă montană greu accesibilă din judeţul Alba au fost recuperaţi după 12 ore de căutări, în noaptea de joi spre vineri.

UPDATE: Salvamontiștii au ajuns la cei doi turiști rătăciți joi seara într-o zonă greu accesibilă din zona Bedeleu, după 12 ore de căutări. Starea acestora este bună însă erau destul de speriați, după o noapte petrecută pe o stâncă. Cei doi, o femeie de 28 de ani din Lopadea și un bărbat de 34 de ani din Budapesta, au plecat de la o peșteră din zonă spre un alt obiectiv turistic însă s-au abătut de la traseu și au ajuns pe o stâncă unde s-au blocat și de unde nu au mai putut coborî în siguranță. 

De acolo au reușit să sune la 112 și să alerteze Salvamont Alba, care a trimis la fața locului 2 echipe.

Știrea inițială:

Salvamontiștii îi caută în această noapte pe doi tineri, cetățeni maghiari, dați dispăruți în zona Bedeleu, undeva între Poarta Zmeilor și Huda lui Papară. Potrivit șefului Salvamont Alba, Lucian Forda, operațiunea este una extrem de dificilă din cauza traseului greu pe timp de noapte și a lipsei semnalului de telefonie mobilă în zonă, salvamontiștii neputând lua legătura cu aceștia. 

Semnalul de alarmă a fost dat în jurul orei 20,30, echipele de salvare plecând imediat spre locul în care bănuiesc că s-ar putea afla cei doi tineri, un băiat și o fată veniți în concediu din Ungaria. Se apre că aceștia s-ar fi abătut de la traseu și n-au reușit să se mai întoarcă. Nu se cunoaște deocamdată starea lor, însă operațiunile de căutare vor dura toată noaptea.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=589522avatar Publicat de pe 18 august 2017 şi actualizat pe 18 august 2017.
Publicat în EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Marian: De ce s-a pus jos la 00:18′ – 00:28′?
  • ionut: Aplicatia de la DSU merge ca vremea, cum vrea si cand vrea.. Cu parere de rau M.A.I ati dat „x” cu...
  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI