Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ordonanța care dă dreptul autorităților publice să cheltuie bani chiar dacă depășesc bugetul, adoptată în Senat

Publicat

senat Senatorii au votat favorabil, luni, celebra OUG 9/2017 prin care se elimină plafoanele de cheltuieli bugetare ale autorităţilor publice, precum şi sancţiunile prevăzute în Legea finanţelor publice. Actul normativ va ajunge în Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 64 de voturi „pentru” și 41 „împotrivă”, în forma Guvernului.

Senatorii Comisiei pentru Muncă au acordat, săptămâna trecută, raport favorabil fără amendamente proiectului de lege pentru aprobarea OUG 9/2017.

Toate amendamentele propuse în comisie au fost respinse, ordonanța primind raport în forma adoptată de Guvern.

OUG 9/2017 conţine un articol prin care se suspendă până la 1 ianuarie 2018 o serie de prevederi referitoare la creditele de angajament din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice. Printre acestea se află şi obligativitatea ca sumele angajate prin Legea bugetului să nu poată fi depăşite de către ordonatori, iar angajarea cheltuielilor din aceste bugete să se facă numai în limita creditelor bugetare aprobate.

În urmă cu trei săptămâni, liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, solicita majorității PSD-ALDE dezbaterea în procedură de urgență în Parlament și respingerea OUG 9/2017, pe motiv că prin acest act normativ „se elimină din Legea finanțelor publice limitele creditelor de angajament și interdicția de a schimba destinația banilor”, arată Agerpres.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax