Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P.E.): Europarlamentarul Victor Negrescu a cerut mai multe fonduri pentru Munţii Apuseni, în Parlamentul European

Publicat

victor negrescu Europarlamentarul Victor Negrescu a atras atenţia, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, asupra potenţialului socio-economic al zonei Munţilor Apuseni şi a cerut mai multe fonduri pentru dezvoltarea regiunii şi asigurarea unui trai mai bun al locuitorilor.

„Zonele montane din Europa trebuie protejate și sprijinite în dezvoltarea lor. În consecință, trebuie să beneficieze de programe dedicate, iar inițiativele locale menite să ajute populația din aceste zone trebuie integrate într-o strategie coerentă și consistentă la nivel european.

Personal am trăit în zonele montane din România, mai exact în Transilvania. Pot astfel să vă dau exemplul zonei Munților Apuseni, o regiune extrem de frumoasă, cu un potențial încă nefructificat, cu peste jumătate de milion de locuitori.

Prioritățile acestei zone sunt valabile pentru toate zonele montane: dezvoltarea infrastructurii, accesul la educație și sănătate, locuri de muncă sau atragerea de investiții.

Comunitățile din zonele montane europene reprezintă o tradiție pentru țările noastre și merită să fie tratate cu respect și sprijinite pentru ca viețile cetățenilor de acolo să nu difere de cele ale celorlalți cetățeni europeni.

În acest sens politica de coeziune joacă un rol important. Acest mecanism permite reducerea decalajelor și trebuie întărit pentru a deveni mai accesibil și pentru a avea un impact mai mare”, a subliniat europarlamentarul Victor Negrescu în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

PSD – Publicitate electorală

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax