Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Colectarea deşeurilor în Alba Iulia de către „Polaris M Holding” Constanţa începe de LUNI. Pubelele vor fi distribuite gratuit locuitorilor

Publicat

YouTube video

Firma “Polaris M Holding” Constanţa va începe de luni, 7 octombrie, colectarea deşeurilor de la gospodăriile independente de pe raza municipiului Alba Iulia. Pubelele vor fi distribuite gratuit către cetăţeni, iar punctele de colectare ale asociaţiilor de proprietari vor fi dotate atât cu containere pentru gunoi, cât şi pentru deşeuri selective. Reamintim că Primăria Alba Iulia a încheiat un contract în valoare de 23,5 milioane lei cu „Polaris M Holding”, pentru servicii de salubritate. Printre acestea se află cele de precolectare, colectare și transport al deșeurilor municipale și reciclabile, sortarea acestora, măturatul, stropitul, spălatul și întreținerea curățeniei căilor publice, curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea acestora în funcțiune pe timp de polei sau îngheț, colectarea cadavrelor de animale și predarea acestora unităților de incinerare, amplasarea și întreținerea toaletelor ecologice.

Prezent la Alba Iulia, în cadrul unei expoziţii a utilajelor ce vor deservi la curăţenia oraşului, colectarea gunoaielor și curăţarea zăpezii pe timpul iernii, directorul executiv al firmei „Polaris M Holding”, Ionuţ Târşoagă a prezentat utilajele care vor fi folosite în oraş: „autocompactoare de 14 mc, autocompactoare mici de 6 mc, cu două mături mari, două mături de trotuar, două utilaje multifuncţionale, ce se pot echipa fie cu sărăriţă, pentru împrăştiere de material antiderapant şi sare sau pentru clorură de magneziu, după caz, un utilaj multifuncţional ce poate fi echipat cu o cisternă, vara pentru stropit, iarna pentru clorură de calciu, dacă va fi cazul”.

La eveniment au mai participat managerul firmei Envirotech SRL, care se va ocupa cu amplasarea și întreținerea toaletelor ecologice, Alin Andrei, viceprimarul Paul Voicu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, Mihaela Dehelean-Mih, consilierii locali PNL Gabriel Pleşa, Daniel Zdrânc, consilierii PDL Marcel Popa, Marius Presecan şi consilierul PSD Ovidiu Jidveian.

Toţi cei aproximativ 100 de angajaţi care vor asigura serviciile de salubrizare sunt din Alba Iulia.

Platforma, respectiv garajele şi o parte din birouri se află în curtea Agrotransport SA din Alba Iulia, de pe strada Livezii. Taxa lunară, care urmează să fie stabilită, va putea fi achitată de clienţi la un alt punct de lucru din incinta Alba Mall.

De asemenea, pentru reclamaţii sau sesizări, cetăţenii vor putea suna şi la un dispecerat pentru rezolvarea problemelor. Numărul de telefon va fi inscripţionat pe maşinile care vor colecta deşeurile. „Sper să avem un feedback cât mai pozitiv de aici, din Alba”, a mai precizat directorul executiv al firmei „Polaris M Holding”, Ionuţ Târşoagă.

În ceea ce priveşte amplasarea și întreținerea toaletelor ecologice, de acest serviciu se va ocupa firma subcontractată de „Polaris M Holding”, respectiv Envirotech SRL.

Pentru oraşul Alba Iulia, a fost delegat să coordoneze activitatea directorul comercial al „Polaris M Holding”, Adrian Itu, până când conducerea va putea fi asigurată de o persoană din municipiu.

În ceea ce priveşte activitatea „Polaris M Holding”, firma mai asigură servicii de salubritate în Constanţa, Eforie, Arad, Târgu Jiu şi pe teritoriul judeţului Teleorman.

Reprezentanţii Primăriei transmit că “noua firmă de salubrizare Polaris Holding va distribui în următoarea perioadă containerele către asociaţiile de proprietari şi pubele pentru cei care locuiesc la case. Această operaţiune va dura maxim o săptămână. Pentru mai multe informaţii despre programul de înlocuire a elementelor de colectare a deşeurilor menajere, vă rugam să vă adresaţi la dispeceratul Polaris: 0372 030606, între orele 8.00-16.00”.

Mai jos puteţi vedea utilajele „Polaris M Holding” care vor deservi la curăţenia oraşului, pubelele şi containerele care urmează să fie distribuite, dar şi toaletele ecologice care vor fi amplasate în zonele publice din Alba Iulia.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. alex

    vineri, 04.10.2013 at 18:48

    bruneta face toti banii…

  2. cetatean

    sâmbătă, 05.10.2013 at 00:37

    E obligatoriu, pentru cetatenii/firmele municipiului sa incheie contract cu noua firma, sau pot in continuare sa incheie cu Salprest?. In aceasta situatie ar fi bine sa ne comunicati tarifele practicate de cele doua firme.

  3. Levi

    sâmbătă, 05.10.2013 at 15:10

    Intre timp Salprestul si-a ridicat containerele din cartierul meu, astfel a ramas cartierul fara containere in weekend. Sper sa se miste repede, ca altfel o sa fie numai mormane de gunoi.

    In loc sa isi prezinte „arsenalul” in presa puteau sa amplaseze containerele pe locurile amenajate din cartiere, astfel se evita disconfortul creat pentru locuitori.

  4. mihai

    duminică, 06.10.2013 at 14:08

    Intradevar decat sa se laude mai bine adunau muntii de gunoaie din jurul blocurilor dupa ce Salprest si-au retras containerele sau trebuie sa asteptam pana isi beau sampania si sa excluda si pe Schuster pentru a avea monopol?

  5. Pingback: De LUNI: PROGRAMUL de ridicare a gunoaielor, pe cartiere, de la gospodăriile individuale din Alba Iulia. Detalii despre semnarea contractelor | Alba24

  6. Estera

    marți, 15.10.2013 at 10:09

    Au inceput deja cu stangul. A trecut deja o saptamana si nu avem pubele. Am sunat la ei la dispecerat si mi-au spus sa ma duc sa inchei contract cu ei si imi dau pubela, sa leg pubela cu o sfoara si s-o trag dupa mine prin oras, sau daca am masina sa pun pubela in masina. S-au organizat bine la prezentarea arsenalului, dar organizarea la adunat gunoiul este de nota 1. Cum a venit masina Salprestului sa adune pubelele, atunci trebuia sa vina si Polarisul sa le imparta. Sunt niste mincinosi cand spun ca in ziua gunoiului nu s-au dat pubele la cei care nu au fost acasa. Eu am fost in poarta cand s-a ridicat gunoiul si nu a venit nimeni sa incheie nici un contract sau sa-mi dea pubela. O sa vedem care o sa fie tarifele, poate o sa se trezeasca albaiulienii atunci, numai cand sunt arsi la buzunare.

  7. fla

    marți, 15.10.2013 at 18:01

    Si eu am patit la fel m-i s-a spus c-o sa vina cu masina astazi pe Emil Racovita si o sa aduca si pubele ,dar binenteles ca o firma care se respecta nu a venit decat masina de gunoi ca au spus ca nu stiu nimic.Niste mincinosi parca vad ce probleme o sa avem cu ei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax