Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Până la 20.000 de lei pentru organizarea Zilei Mondiale a Educației, la Alba Iulia. Proiect în Consiliul Local

Publicat

sedinta CL Alba Iulia Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat marți, 26 septembrie, alocarea sumei de până la 20.000 de lei din bugetul local pe anul 2017 pentru organizarea evenimentului „Ziua Mondială a Educației – 5 octombrie”.

Pe 5 octombrie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Mondială a Educației. Joi, 5 octombrie, elevii nu vor merge la cursuri, însă vor fi organizate diverse activități care se vor stabili la nivelul fiecărei școli în parte. Felul în care este marcată această sărbătoare rămâne la latitudinea unităților de învățământ.

În 1994, în data de 5 octombrie, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor pentru a comemora semnarea, în anul 1966, a recomandării făcute de UNESCO și Organizația Internațională a Muncii privind condițiile de muncă ale personalului didactic. Prin urmare, UNESCO a creat această zi pentru a atrage atenția anumitor guverne asupra condițiilor rele de muncă în care cadrele didactice își desfășoară activitatea, asupra salariilor mici ale acestora.

În România, conform art. 4 din OMEN nr. 3382/2017 privind structura anului școlar 2017 – 2018, joi (5 octombrie): „Unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie – Ziua internațională a educației, ziua de 5 ianuarie – Ziua învățătorului”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax