Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PARADĂ MILITARĂ: 1500 de soldați, avioane și tehnică, la Alba Iulia. Surse: vin Tudose, Dragnea și Tăriceanu

Publicat

YouTube video

Schimbare majoră în programul manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie la Alba Iulia. După ce inițial organizatorii  trecuseră în program o ”defilare militară” pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”, miercuri, în cadrul unei ședințe operative desfășurate la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”, s-a discutat despre o paradă în toată regula. 1500 de soldați, tehnică militară, cai și chiar avioane MIG și elicoptere vor fi incluse în noul program al manifestărilor militare. Potrivit unor surse din rândul organizatorilor, la Alba Iulia va fi prezent și prim-ministrul României Mihai Tudose, alături de șefii celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Paradă spectaculoasă

La ședința tehnică de miercuri au participat toate instituțiile implicate în desfășurarea evenimentului sub coordonarea generalului de brigadă Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie Gemina din Cluj Napoca. Au fost stabilite unitățile militare și instituțiile care vor defila, precum și ordinea în care o vor face. De asemenea, s-a stabilit traseul pe care se va face intrarea și retragerea participanților la paradă. Prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, a spus că a insistat mult pe lângă Guvern pentru organizarea acestei parade, pentru a da o greutate manifestărilor și pentru ”bucuria oamenilor”.

Pe un trailer, va fi adus și un tanc de dimensiuni impresionante. Primarul Mircea Hava a glumit cu reprezentanții Armatei și le-a spus că probabil nu au combustibil pentru a-l aduce pe șenile, însă aceștia au răspuns că tancul respectiv ar distruge asfaltul din cauza gabaritului și a șenilelor. ”Probabil acolo unde întoarce să facă probleme” a spus Hava și până la urmă s-a decis că e mai bine să nu treacă cu șenilele peste Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Surse din rândul organizatorilor au declarat pentru Alba24 că la evenimentele de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale, va veni și prim-ministrul României, Mihai Tudose. Totodată este posibil să vină și șefii celor două camere ale Parlamentului, Călin Popescu – Tăriceanu și Liviu Dragnea. Prezența acestora nu este sigură, protocolul stabilit făcând trimitere la ”o persoană” specială.

Participanții la PARADA MILITARĂ de la Alba Iulia:

La paradă vor participa următoarele unități militare și instituții: Batalion 811 Infanterie Dej, Batalion 812 Infanterie Bistrița, Batalion 17 Vânători de Munte, Regimentul 317 ISR „Vlădeasa”, Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, Batalionul 136 Geniu „Apulum”, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Academia Forțelor Terestre, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Serviciul Român de Informații și Poliția Locală.

1 DECEMBRIE la Alba Iulia: Paradă militară, mâncare, concerte și artificii. PROGRAMUL la Festival de România

Paradă militară la București

O paradă militară impresionantă, la care vor participa aproximativ 3.500 de militari şi specialişti din MApN, MAI şi SRI, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, va fi organizată în Piața Arcul de Triumf, de la ora 11,00.

La București, dintre cei 3500 de soldați și specialiști ai instituțiilor de apărare, peste 300 sunt militarii străini din Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina. În plus, 50 de avioane vor survola orașul și 350 de blindate, mașini militare și alte mijloace tehnice vor străbate bulevardul, se arată într-un comunicat de presă dat publicității astăzi de Ministerul Apărării. Documentul nu face nici o precizare legată de manifestările de la Alba Iulia.

Tot în Bucureşti va avea loc vineri, 1 Decembrie, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I. Totodată, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani şi veterani de război, defilări şi expoziţii de tehnică militară de luptă şi armament, în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vlad

    miercuri, 22.11.2017 at 13:42

    Cand aduc tancuri ?

  2. Pilu

    miercuri, 22.11.2017 at 21:26

    Potrivit unor surse sigure, şefii celor doua camere ale Parlamentului vor face înante de Ziua Naţională o vizită importantă la ,,Universitatea din Aiud’’ pentru a le fi decernat titlul de ,, Doctor honoris causa- penala’’ . Acolo vor vizita şi biblioteca universitară, locul unde se vor documenta în viitor pentru noile lor ,,opere ştiinţifice’’.
    Pentru a nu strica sărbătoarea oamenilor cinstiţi care vin să se bucure la Alba Iulia de Ziua Naţională a României, rugăm pe ,,rectorul Universitaţii din Aiud’’ să le asigure un sejur îndelungat , cât mai placut.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax