Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PARADĂ MILITARĂ cu peste 1200 de cadre MApN, MAI şi SRI, avioane şi tehnică militară, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Repetiţiile, duminică şi luni

Publicat

parada

parada militara Reprezentanţii MApN transmit că la parada militară de la Alba Iulia din 1 Decembrie vor participa peste 1200 de militari, cu 60 de mijloace tehnice, inclusiv aeriene, din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Serviciul Român de Informaţii. Defilarea începe la ora 13.00, iar antrenamentele pentru eveniment vor fi organizate duminică şi luni, în jurul amiezii, când circulaţia va fi oprită pe Bulevardul 1 Decembrie.

Pe 1 Decembrie, la Alba Iulia, se pregăteşte cea mai mare paradă militară organizată în oraşul Marii Uniri, din ultimii ani. Dacă anul trecut au fost “mobilizaţi” circa 600 de militari, în 2015 vor defila peste 1200 de cadre MApN şi MAI.

(P)  Îmbrăcaminte și încălțăminte sport de iarnă pe FashionSport.ro. 40.000 de modele, 900 de branduri. AICI Reduceri de 85%. Vezi oferta zilei la Nike, Adidas, Puma, Salomon, Slazenger, Dunlop, Karrimor, Under Armour, Everlast etc. 

În dispozitivul de defilare la parada națională organizată cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României, pe Bulevardul 1 Decembrie din Alba Iulia vor participa, din partea Ministerului Apărării Naționale, militari aparținând Diviziei 4 Infaterie „Gemina”, Batalionului 136 Geniu „Apulum”, Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteaul” (aproximativ 1000 de militari).

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi compuse din specialiști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba (60 de jandarmi, 9 autospeciale de transport, intervenţie şi executare a unor acţiuni speciale – Opel Movano, Nissan Pathfinder, Dacia Duster şi un ATV), Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba (20 de poliţişti şi 6 autospeciale) și din colegii mai tineri ai acestora, elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca (aproximativ 140 de persoane). La sărbătoarea românilor de la Alba Iulia, Serviciul Român de Informații va fi reprezentat de subunităţi constituite din 60 de militari.

Va fi reprezentat şi Comandamentul comunicațiilor și informaticii, cu efective și tehnică specifică asigurate de Centrul 346 Comunicații RMNC din Sebeș și Centrul de instruire pentru comunicații și informatică din Sibiu (aproximativ 80 de militari și 5 mijloace tehnice).

De asemenea, vor fi prezentate 60 de autovehicule militare şi tehnică de luptă. Dacă vor fi condiţii meteo favorabile, spaţiul aerian va fi survolat de avioane MiG 21 Lancer şi elicoptere IAR 330 Puma SOCAT.

Tot în data de 1 decembrie, în intervalul orar 9.00 – 12.30, la ansambluri monumentale care evocă personalități ale istoriei din Alba Iulia, se vor desfășura ceremonii de depuneri de coroane şi jerbe de flori dedicate Zilei Naţionale a României:

– la monumentul „I. C. Brătianu”, începând cu ora 9.00;

– la monumentul „Iuliu Maniu”, începând cu ora 9.40;

– la monumentul „Regele Ferdinand şi Regina Maria”, începând cu ora 10.20;

– la monumentul „Mihai Viteazul”, începând cu ora 10.35. De asemenea, sunt planificate momentele sosirii ștafetelor și soliilor (ora 11.15) și slujba religioasă (ora 12.00).

Antrenamentele pentru parada militară dedicată Zilei Naționale a României organizată la Alba Iulia vor avea loc

– duminică, 29 noiembrie, în intervalul orar 14.30-16.00, pe Bulevardul 1 Decembrie (detașamente și tehnică). Circulația va fi oprită începând cu ora 13.30 de către reprezentanții Poliției Județului Alba

– luni, 30 noiembrie, în intervalul orar 12.30-14.30, pe Bulevardul 1 Decembrie (detașamente și tehnică). Circulația va fi oprită începând cu ora 12.00 de către reprezentanții Poliției Județului Alba. De asemenea, în această zi, se vor executa antrenamente pentru ceremoniile militare care vor avea loc la monumentele „I. C. Brătianu” (11.00-11.15), „Iuliu Maniu” (11.15-11.30), „Regele Ferdinand şi Regina Maria” (11.45-12.00) și „Mihai Viteazul” (12.15-12.30).

Vezi şi PROGRAMUL FESTIVAL de ROMÂNIA, de 1 DECEMBRIE la Alba Iulia. Paradă militară, masă populară, concert Voltaj şi spectacol cu lasere

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax