Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parc de Sărbători în Alba Iulia, deschis din 1 Decembrie. Vezi taxele de închiriere pentru comercianţi şi cum va fi amenajat

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia votează miercuri un proiect de hotărâre în care sunt propuse condiţii de amenajare a Parcului de Sărbători din această iarnă, în cadrul căruia se intenţionează şi amenajarea unui patinoar. Acesta ar urma să fie deschis în perioada 1 Decembrie – 15 ianuarie, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia şi va fi dotat cu spaţii pentru comercianţi.

Potrivit proiectului de hotărâre, în Piaţa Cetăţii vor fi amenajate chioşcuri din lemn, o parte din ele executate de către Primărie, iar altele de către comercianţii doritori să participe la eveniment, pe cheltuiala lor. Pentru a acoperi o parte din cheltuielile pe care le implică amenajarea acestui Parc de Sărbători, Primăria intenţionează să perceapă taxe speciale de la comercianţi. Este vorba despre o taxă pentru activitatea de alimentaţie publică, în cuantum de 1 leu/mp/zi, o taxă pentru comercializarea produselor de artizanat şi a celor industriale de sezon, care va fi de 0,8 lei/mp/zi. Pentru cei care vor dori să închirieze chioşcurile amenajate de Primărie pentru alimentaţie publică, taxa este de 2,2 lei/mp/zi, iar pentru desfacerea produselor de artizanat şi industriale de sezon, taxa este de 1 lei/zi/mp.

În ceea ce priveşte amenajarea patinoarului, consilierilor le este prezentată opţiunea stabilirii unei taxe speciale, cel mai probabil de 0,1 lei/mp/zi, ce va fi achitată de societatea care-l va amplasa, aceasta asigurând şi exploatarea transportul şi întreţinerea acestuia pe întreaga perioadă. Această variantă este prezentată ca fiind cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar, având în vedere că închirierea de către Primărie a unui patinoar presupune costuri între 30.000 de euro şi 40.000 de euro, la care se adaugă cheltuielile de exploatare a acestuia, bani de care administraţia locală nu dispune. Spre exemplu, alte primării din ţară au cumpărat patinoare, la preţuri cuprinse între 300.000 de euro şi 400.000 de euro, sume prea mari pentru bugetul local.

În incinta Parcului de Sărbători se mai doreşte amplasarea unei căsuţe a lui Moş Crăciun, a unei scene în aer liber, precum şi a unui brad de Crăciun. Citeşte aici mai multe despre iniţiativa de amenajare a parcului.

Cheltuielile cu energia electrică, apă-canal, iluminat public, paza zonei, amplasarea toaletelor publice şi a containerelor de colectare a deşeurilor vor fi suportate de Primărie.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: JOI se deschide Parcul de Sărbători: Standuri cu bunătăți, căsuța lui Moș Crăciun, patinoar și carusel pentru copii, în Piața Cetății | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax