Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Parcul Sărbătorilor de Iarnă 2015 în Alba Iulia: Taxe pentru comercianţi şi buget majorat pentru iluminat festiv

Publicat

lumini iarna Consiliul Local Alba Iulia are de aprobat, în şedinţa din 20 noiembrie, taxele de utilizare temporară a spaţiilor publice pentru organizarea Parcului Sărbătorilor de Iarnă în acest sezon. Reamintim că administraţia locală are în vedere amenajări speciale pentru sărbătorile de iarnă, atât cu iluminat public festiv, pentru care bugetul propus se triplează comparativ cu valoarea estimată la începutul anului, adică de la 100.000 de euro fără TVA la 275.000 de euro, fără TVA, cât şi cu patinoar şi decoraţiuni spectaculoase.

Citeşte şi Festivalul Iernii în Cetatea Alba Iulia: Pavilion de lumini, decorațiuni spectaculoase și un nou patinoar

În ceea ce priveşte funcţionarea Parcului Sărbătorilor de Iarnă, din perioada 1 decembrie 2015 – 15 ianuarie 2016, în Piaţa Cetăţii, se aprobă amplasarea comercianţilor doar dacă dispun de chioşcuri din lemn sau orice altă structură avizată de Serviciul Urbanism, se arată în proiect.

Taxele de utilizare temporară a locurilor publice pentru zona în care va fi amplasat Parcul sunt propuse la următoarele valori:

1 leu/mp/zi pentru activitatea de alimentaţie publică

0,8 lei/mp/zi pentru comercializarea produselor de artizanat şi a produselor industriale de sezon

2 lei/mp/zi pentru închirierea chioşcurilor pentru activitatea de alimentaţie publică

1 leu/mp/zi pentru închirierea chioşcurilor pentru desfacerea produselor de artizanat şi a produselor industriale de sezon.

Suprafaţa minimă de închiriat pentru oricare dintre activităţile amintite de este 10 mp.

În cadrul Parcului Sărbătorilor de Iarnă la Alba Iulia va mai fi amplasat un patinoar (pentru care primăria a încheiat un contract de prestări servicii cu o societate comercială specializată), Căsuţa lui Moş Crăciun, scenă în aer liber pentru spectacole şi bradul de Crăciun.

Pe perioada Sărbătorilor de Iarnă, Piaţa Cetăţii din Alba Iulia va fi împodobită cu un „pavilion de lumină”, după modelul celui de la Sibiu, ce va completa atmosfera de sezon din zona istorică. Va fi amplasat lângă Muzeului Principia, în faţa spaţiului arheologic îngrădit. Va avea formă poligonală regulată, cu înălţime de 12 metri, respectiv 4,5 – 6 metri a stâlpilor periferici şi nu va fi acoperit. Suprafaţa pe care va fi construit este de 1063,5 mp.

În ceea ce priveşte funcţionarea Parcului, cheltuielile privind energia electrică, apă-canal, iluminat public, pază, amplasarea toaletelor ecologice, a containerelor pentru deşeuri, dar şi asigurarea unei macarale de 3-4 tone şi a unui stivuitor pentru descărcarea patinoarului artificial (dacă este necesar) şi a altor echipamente vor fi suportate de administraţia locală.

În altă ordine de idei, se propune majorarea valorii anuale a lucrărilor pentru iluminatul festiv: de la 100.000 de euro cât a fost estimată iniţial, la 275.000 de euro, fără TVA. Firma care a concesionat serviciul de iluminat public, Flash Lighting Services SA precizează însă că valoarea contractului pe acest an nu se modifică, diferenţele fiind suportate din bugetul de lucrări de de modernizare şi dispecerizare a sistemului de iluminat public. Modificările se fac prin act adiţional la contractul de concesionare din 2012, demersi aflat pe lista proiectelor la aprobat în şedinţa CL din 20 noiembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax