|

Parlamentarii din comisiile de anchetă ar urma să semneze „angajament de imparţialitate”. Proiect de lege

camera deputatilor, parlamentMembrii comisiilor parlamentare de anchetă ar urma să semneze un „angajament de imparţialitate”, se arată într-un proiect de lege depus în Legislativ. Astfel activitatea lor s-ar desfăşura sub principiul constituţional potrivit căruia „judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii”.

“Angajamentul de imparţialitate” va cuprinde o declaraţie pe proprie răspundere a parlamentarului că nu a fost implicat, direct sau indirect, în aspectele ce formează obiectul investigării, scrie News.ro.

În proiect se propune introducerea prevederilor potrivit cărora aceste comisii de anchetă „se constituie pentru cercetarea problemelor de larg interes, în scopul cunoaşterii realităţilor în vederea mai bunei legiferări şi am îmbunătăţirii activităţii autorităţilor statului”.

Referitor la imunitatea pentru opinii şi voturi a parlamentarilor, se precizează că „activitatea imparţială a deputaţilor şi senatorilor în comisiile speciale de anchetă se desfăşoară sub condiţia prevăzută de art. 124 alin.(3) din Constituţia României”.

Acest articol asimiliează, în efect, parlamentarii din comisiile de anchetă cu judecătorii, având în vedere că prevederea constituţională invocată de iniţiator spune că „judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii”.

Proiectul prevede şi că toate lucrările acestor comisii sunt publice, cu excepţia celor în care se discută documente care nu sunt destinate publicului larg.

În acest moment, în Parlament se discută despre înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Iniţiatorul proiectului este deputatul Nicolae Petreţchi, care reprezintă minoritatea ucraineană.

sursa: digi24.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=565174avatar Publicat de pe 5 mai 2017
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Pop Marian Adrian: In virtutea dreptului la replica va scriu ca tratati acest articol intr-un mod vadit rauvoitor! In...
  • Cosasul: Ciprian draga, daca te-ai uita mai atent ai vedea ca ”plantele” respective sunt pe un drum public vis-avis...
  • Nicu: Bine punctat , Ciprian.Sunt lucruri pe care le pot face şi cei care locuiesc pe strada respectivă.Dar unii nu...
  • Purcariu Maria Gabriela: Imi doresc foarte mult sa muncesc.
  • Rika Fara Frika de Lege si Politica: Care din oameni is credinciosi ? =]] ca multi pupa icoane si oase putrezite si...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI