Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Parlamentarii vor lucra doar două zile pe săptămână în campania electorală. Salariul rămâne același

Publicat

deputati

Camera DeputatilorDeputații și senatorii au stabilit să muncească doar două zile pe săptămână, lunea și marțea. Se apropie campania electorală, așa că de miercuri vor părăsi Parlamentul. Cu toate acestea, salariile nu le vor fi diminuate. Practic, aleșii vor munci într-o lună cât alţii într-o săptămână şi vor câştiga 5.500 de lei lunar.

Conform tradiţiei parlamentare, în anii trecuţi, deputaţii şi senatorii îşi luau liber pe întreaga lună de campanie electorală. Anul acesta însă vor veni la serviciu doar luni şi marţi, iar de miercuri vor fi în teritoriu.

Un parlamentar va câștiga astfel 700 de lei pe zi, în campania electorală. Asta pentru că vor munci doar două zile pe săptămână, deci opt zile pe lună. La final, vor primi aceeași indemnizație, respectiv 5.500 de lei. Practiv, la sfârșitul lunii, un parlamentar muncește de trei ori mai puțin decât un român obișnuit, dar câștigă de trei ori mai mult.

Deputaţii şi senatorii promit însă că vor recupera aceste zile şi vor munci în luna iulie, când este vacanţa parlamentară.

„Va fi program tradițional. Declaraţiile politice vor fi marţi dimineaţă de la ora 8:00 la ora 10:00. De la ora 10,00 la ora 13:30 vom avea plen, iar la ora 14:00 va fi votul final, după care vom avea activitate în comisii până la ora 19:00. Şi, după aceea, de miercuri activitate în teritoriu până duminică, urmând a recupera în luna iulie”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, la finalul şedinţei Biroului Permanent.

Pe lângă indemnizaţia de 5.500 de lei, aleşii au asigurată şi cazarea în Bucureşti, chiar dacă ei nu sunt în Parlament. Adică încă 4.600 de lei.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax