Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PAŞTE 2017: Preţul mieilor, mai mic faţă de cel de anul trecut. Problemele crescătorilor de animale

Publicat

Comparativ cu anul trecut, masa de Paşte ar putea fi mai puţin costisitoare, având în vedere că preţul mieilor este mai mic. Crescătorii de animale se plâng însă că nu vor putea vinde nici măcar peste hotare.

Preţul cărnii de miel este cu cel puţin doi lei mai mic faţă de anul trecut. La export, kilogramul de carne de miel ajunge, în viu, la 9 lei, iar pe piaţa din ţară, la 12 lei.  Deşi preţurile au scăzut faţă de anul trecut, cumpărători tot nu sunt. Crescătorii spun că afacerile le merg prost fie că vând pe Internet, fie direct de la stână.

„Pe anunţ scrie 11 lei. Atât cer pe kilogram. Depinde de la ce categorie de kilograme cumpăraţi. Preţul e negociabil, acum aşteptăm oferta”, a spus un vânzător, citat de Digi24.ro.

Problema crescătorilor nu este doar preţul mici, dar au şi prea mulți miei pentru câţi cumpărători există.

„Ne-am făcut vadul aici în sat, oamenii ne ştiu şi din vorbă în vorbă, mai vin pe la noi, mai trec pe lângă stână, noi îi notăm pe un caiet şi la Paşte vin şi îi aleg mielul şi ne înţelegem la preţ. Fiind atâţia miei şi normal că preţul va fi mai mic. Nu oricine are miei mari pentru Paştele acesta, mieii sunt mici, nu toată lumea o să vândă pentru că un miel de 7-8 kg în carne nu e rentabil să îl vinzi”, a explicat un crescător de oi, pentru sursa citată.

Cu o piaţa internă în scădere, crescătorii îşi puneau speranţele în cumpărătorii din Israel, dar pe 3 martie, autorităţile din această ţară au interzis importul de miei din România.

Potrivit autorităţilor, au fost unele neconformităţi de bunăstare a animalelor.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax