Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Patronatele propun modificarea legislaţiei privind plata TVA

Publicat

Patronatele din România au cerut ca firmele să nu mai fie nevoite să plătească TVA la momentul emiterii facturii, ci doar la încasarea banilor. Potrivit patronatelor, această măsură ajută I.M.M.-urile să supravieţuiască mai uşor crizei economice. Instituţia Prefectului Alba a înaintat Ministerului Finanţelor Publice, spre analiză, propunerea formulată de patronate.

La sediul Prefecturii Alba s-a desfăşurat şedinţa Comisiei de Dialog Social a judeţului Alba, ce a avut pe ordinea de zi şi tematica referitoare la Gradul de realizare de către administraţiile finanţelor publice teritoriale a programului de încasări, pondere în programul de încasare a veniturilor proprii al DGFP Alba.

Cu acest prilej, reprezentantul Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România în CDS – confederaţie patronală reprezentativă la nivel naţional – a înaintat propunerea de modificare a legislaţiei cu privire la plata TVA. Astfel, acesta a solicitat ca firmele să nu mai fie obligate să plătească TVA în momentul emiterii facturilor, ci numai la încasarea acestora.

Motivarea solicitării se bazează pe cunoaşterea problemelor cu care se confruntă I.M.M.-urile, menţinerea obligativităţii plăţii TVA la o sumă neîncasată, aducând atingere firmelor în special în perioada de criză pe care o traversăm.

Întrucât, în urma dezbaterilor, acest punct de vedere a fost acceptat de partenerii sociali prezenţi la şedinţă, Instituţia Prefectului Alba a înaintat Ministerului Finanţelor Publice, spre analiză, propunerea formulată de reprezentantul patronatului – C.N.I.P.M.M.R.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax