Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patronul TV HCC Alba a scăpat și de amenda penală. ÎCCJ a reținut că acesta s-a împăcat cu angajatul pe care îl șantajase

Publicat

Patronul TV HCC Alba, Ioan Simu Hurghiș-Apăvăloaei, inculpat în dosarul interceptărilor ilegale a scăpat și de amenda penală. Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat recursurile formulate de procurori împotriva deciziei Curții de Apel Alba Iulia, iar în ceea ce îl privește pe Hurghiș a dispus înlăturarea amenzii penale pe motiv că acesta s-a împăcat cu părțile.

Prin sentința ICCJ, Hurghiș a rămas doar cu amenda administrativă  în valoare de 1.000 de lei aplicată de Curtea de Apel Alba Iulia, deoarece magistrații au reținut faptul că patronul TV HCC Alba s-a împăcat cu angajatul său.

Judecătorii Înaltei Curții au aplicat pedepse diferite și pentru alți trei inculpați din dosar, achitați inițial de instanța albaiuliană. Astfel, E. C. B., A. P. și M. D. au fost condamnați la 2 ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Aceștia au rămas însă cu aceleași amenzi administrative.

Sentințele ÎCCJ sunt definitive.

În iunie 2012, după ce au cerut să fie judecaţi doar în baza probelor strânse de procurori în timpul fazei de urmărire penală, C. D., M. I., I. S. H. A., E. C. B., A. A. P. şi M. D. şi-au primit sentinţa. Toţi au fost achitaţi de Curtea de Apel Alba Iulia, alegându-se, fiecare dintre ei, cu câte o amendă administrativă în valoare de 1.000 lei. Doar H. A a primit şi o amendă penală, întrucât acesta a fost acuzat şi de şantajarea unuia dintre angajaţii săi. Aceștia au fost trimiși în judecată alături de alte 37 de persoane, pentru folosirea ilegală a unor softuri de interceptare a convorbirilor telefonice şi a mesajelor scrise. Liderul reţelei, hunedoreanul N.D.O, riscă până la 12 ani de închisoare pentru încălcarea legii siguranţei naţionale a României. Dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia are următorul termen de judecată în data de 1 martie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax