Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru ani de închisoare pentru un bărbat din comuna Cergău care şi-a înjunghiat fratele cu un briceag şi i-a provocat moartea

Publicat

arestat_catuse Un bărbat din Sibiu care locuia fără forme legale în satul Lupu, comuna Cergău, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte. În februarie 2016, Vasile Isăilă şi-a înjunghiat fratele de mai multe ori, leziunile provocând moartea victimei.

Cei doi fraţi se certaseră, după ce au consumat alcool. În acest conflict, agresorul i-a aplicat câteva lovituri în brațul stâng, fratelui său (55 de ani).

Bărbatul rănit a plecat acasă şi s-a pus în pat. Din cauza rănilor deschise și a scurgerii sângelui, a decedat.

După efectuarea autopsiei, legiștii au constatat că decesul are legătură cu rănile provocate la mână.

Agresorul a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv. În cele din urmă, a fost judecat sub control judiciar.

Citește și Bărbatul din comuna Cergău, care şi-a înjunghiat fratele cu un briceag, ARESTAT preventiv. Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia

Iniţial, Vasile Isăilă a fost trimis în judecată pentru omor. Instanţa a schimbat apoi încadrarea juridică a faptei, în cea de lovituri cauzatoare de moarte în legătură cu violenţa în familie. Astfel, pedeapsa decisă la Tribunalul Alba a fost de patru ani de închisoare, în condiţiile în care cea minimă pentru această infracţiune ar fi de şase ani, însă se micşorează dacă victima este membru al familiei.

Decizia de la Tribunalul Alba poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Solutia pe scurt de la Tribunalul Alba: “În baza art. 386 Cpp admite cererea formulată de inculpatul Isăilă Vasile, prin apărătorul său şi dispune schimbarea încadrării juridice dată faptei prin actul de sesizare, din infracţiunea prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cp cu aplic. art. 199 Cp în infracţiunea prev. şi ped de art. 195 Cp rap. la art. 199 alin. 1 Cp. În baza art. 195 Cp rap. la art. 199 alin. 1 Cp cu aplic. art. 75 lit. a Cp condamnă pe inculpatul Isăilă Vasile, …, la o pedeapsă de:

– 4 ani închisoare cu aplic. art. 66 lit. a, b Cp şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a,b Cp. În baza art. 72 Cp deduce din durata pedepsei reţinerea din data de 21.02.2016 ora 22:25 până la 22.02.2016 ora 22:24 şi arestarea preventivă din data de 25.02.2016 până la data de 25.03.2016.

În baza art. 399 Cpp menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat, până la soluţionarea definitivă a cauzei.

(…) În baza art. 112 lit. b Cp confiscă de la inculpat un cuţit tip briceag cu plăsele din plastic de culoare portocalie cu maro, dimensiune totală 20 cm, lamă ruptă 3,5 cm şi mânerul de 11 cm, folosit la săvârşirea infracţiunii.

În baza art. 404 alin. 4 lit. f Cpp restituie aparţinătorilor victimei (…) următoarele obiecte: – unghieră, un toc pentru cuţit din piele de culoare maro, cuţit tip briceag de dimensiune de 20 cm din care 9 cm lamă şi 11 cm mânerul din plastic de culoare alb cu inserţii maro, fluier din plastic de culoare verde.

În baza art. 404 alin. 4 lit. f Cpp restituie inculpatului Isăilă Vasile un cuţit cu plăsele din plastic de culoare neagră cu motive florale având dimensiunea totală de 25 cm din care lama din metal 14 cm, respectiv mânerul 11 cm.

În baza art. 5, 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii în SNDGJ şi dispune comunicarea hotărârii în acest sens la IGPR şi încunoştinţarea inculpatului despre necesitatea prelevării de probe biologice.

În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul să plătească în favoarea statului suma de 3380 lei cu titlu cheltuieli judiciare, din care suma de 2180 lei ocazionată în cursul urmăririi penale şi suma de 1200 lei ocazionată în cursul judecăţii. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare . Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20.06.2017”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax