Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru tineri din Alba, arestaţi pentru trafic de droguri. Tribunalul a admis propunerea DIICOT

Publicat

Patru tineri din Alba au fost arestaţi preventiv, joi seara, după ce Tribunalul Alba a admis propunerea procurorilor DIICOT în acest sens. Tinerii sunt acuzaţi de deținere, trafic și introducere în țară de droguri de mare risc. Activitatea infracțională s-a desfășurat în perioada ianuarie-septembrie, când ar fi procurat din Spania, prin intermediul unor firme de curierat, o cantitate considerabilă de droguri de mare risc pe care ulterior le-au vândut.

Inculpații arestaţi preventiv sunt Marius Gabriel Aldea, Ionuț Gabriel Cotuțiu, Mihai Romoșan şi Robert Tică (în lipsă).

Vă prezentăm comunicatul transmis de Tribunalul Alba: „Astăzi, 27.09.2012, Tribunalul Alba a admis propunerea formulată de Ministerul Public – DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă pentru 29 de zile cu privire la inculpaţii A.M.C., C.G.I., R.M., iar cu privire la inculpatul T.R. a dispus în lipsă arestarea preventivă pentru 30 de zile începând cu data prinderii sale.

Cu privire la inculpaţii B.P., G.E.C., N.R.M. şi A.B.A., Tribunalul Alba a respins propunerea de arestare preventivă, iar faţă de 3 dintre aceşti inculpaţi: B.P., G.E.C. şi,  respectiv, N.R.M. a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii:

– să se prezinte la organul de urmărire penală, sau după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;

– să se prezinte la organele de poliţie desemnate cu supravegherea şi anume Poliţia Municipiului Alba Iulia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi;

– să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura;

– să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme.

Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura obligării de a nu părăsi localitatea va fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare şi comunicare cu inculpatul arestat în lipsă, iar competenţa de soluţionare a recursului revine Curţii de Apel Alba Iulia.

Inculpaţii, toţi din judeţul Alba, sunt acuzaţi că au făcut parte dintr-o grupare infracţională specializată în traficul de droguri de risc.”

Vă reamintim comunicatul IPJ Alba în această cauză:

“Poliţişti din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia au destructurat o grupare infracţională, constituită din 12 persoane, specializată în trafic de droguri de risc.

Ieri, 26 septembrie, au fost efectuate opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Alba, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale, cu preocupări pe linia traficului de droguri de risc. Astfel, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 600 grame de haşiş şi două arme de vânătoare, cu muniţia aferentă.

În fapt, se reţine că, în perioada ianuarie – septembrie a.c., membrii grupării au procurat din Spania şi au introdus în ţară, prin intermediul unor firme de curierat,  cantităţi însemnate de droguri de risc (haşiş).

Drogurile de risc erau destinate comercializării către  consumatori, la preţul de 60 de lei/gram, pe raza judeţului Alba.

Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Alba Iulia, iar suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul de Operaţiuni Speciale Alba Iulia.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de constituire a unui grup infracţional, deţinere şi vânzare de droguri de risc fără drept  şi introducerea în ţară de droguri de risc,  fapte prevăzute şi pedepsite de art.  art. 8 din Legea  nr. 39/2003,  art. 2 alin. 1 si art. 3 al.1 din Legea nr. 143/2000.

În baza probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore a şase suspecţi”.

Citește mai multe despre dosar și vezi video de la percheziții.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Coco

    vineri, 28.09.2012 at 18:30

    haoleu ticaaaaa,e groasa!s-a terminat demult cu smecheria si banii pentru voi.gata cu talentele…da-l cu sifonarea si pe fratelo sa iti tina de urat

  2. COCO JUMBO

    sâmbătă, 29.09.2012 at 00:54

    Coco….. Se pare ca tu sti ce inseamna sa sifonezi… Pai daca tot spui de sifon… Inseamna ca tu esti unu dintre cele mai mari sifoane… daca esti tare in papagal… dati cu numele adevarat…. sau spune`mi unde sa te caut… sa ne intindem pe coverta amandoi… *****…. Esti un injosit si un nepot… salaule… te`ai trezit tocmai tu sa lasi comment… !!!

  3. luci

    sâmbătă, 29.09.2012 at 11:47

    coco ai mare dreptate la fam ticaa e groasaa de multt muritorii de foame ai orasului de ii lasa petronela din mana gata la coltul strazi cu ei vai mama lor drogati si muritori de foame dogus e la celula urmeaza frati acolo macar au masa asigurata in libertate de mult nu mai au de mancare chiar e haoleuuuuu de fam lor

  4. ady

    sâmbătă, 29.09.2012 at 14:24

    mno ticoleta ca mergi la puscarie si acolo nu mai sunteti haita.. iti va sta bine in rochitza… vei plange langa tatal tau.. vai lasati-ma ca am cu inima (se plangea batranu) nu ma bucur de raul nimanui insa canf sti ca gunoaiele astea se bucurau de raul tuturor, nu poti decat sa te amuzi… ia-o si pe sorata acolo.. poate nu va ustura c… asa tare daca face’ti pe rand :))

    • Sergiu

      luni, 19.11.2012 at 17:15

      Bai prostillor voi tot vorbiti dar degeaba …voi sunteți micii miciii mai faceti pușcărie 100 de ani si tot mici ramaneti vai si amar de voi .. Si stati linistiti ca are balta peste!!

  5. tica pasarica

    sâmbătă, 29.09.2012 at 18:47

    ai dreptate,ady.acolo nu mai este nici o haita.se invarte roata.cum bateau ei cate 4-5 insi pe unu,acum o sa fie invers.dupa fapta si rasplata…ia cu paine,tica!pofta buna!

  6. Pingback: Doi dintre tinerii arestați pentru trafic de droguri pot părăsi arestul. Tribunalul Alba a admis cererea lor de eliberare provizorie | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax