Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PDL Alba, după Congresul Naţional: Democrat-liberalii privesc cu optimism spre strălucirea de altădată a partidului

Publicat

La puţin timp de la alegerile pentru conducerea Partidului Democrat Liberal, ce au avut loc la Bucureşti, în cadrul Congresului Naţional, democrat-liberalii din Alba îşi exprimă speranţele referitoare la strategiile pe care actualul partid aflat la conducere ar trebui să le aplice pentru a-şi recăpăta strălucirea de altădată. Dacă o parte dintre politicienii locali se încumetă să privească cu optimism spre viitor, există totuşi multe voci care susţin că la aceste alegeri „nu a pierdut un candidat, ci a pierdut partidul”.

Mihai Baco: „Singurul care va avea de suferit este partidul”

Unul dintre cei care se arată nemulţumit de modul în care s-au desfăşurat alegerile pentru noul preşedinte al partidului este vicepreşedintele PDL Alba, Mihai Baco. Acesta a explicat, pentru Alba24, că are o părere foarte proastă ” şi că singurul care va avea de suferit este partidul: „Am asistat la o manipulare ieftină şi pot să spun că nu a pierdut un om, ci a pierdut partidul. Din păcate, asta au înţeles unii că trebuie să facă, să îi supravegheze pe cei care votează. Parcă eram la competiţie cu Opoziţia, iar scaunele din faţă erau ocupate de tabăra adversă. Ceea ce vreau să spun e că, atunci când sunt aduşi toţi şefii de deconcentrate, normal că nu vor vota decât pentru cei care le dau plicul”.

Clement Negruţ: „A murit regele, trăiască regele!”

Mai moderat în afirmaţii decât colegul său de partid, vicepreşedintele PDL Alba, Clement Negruţ consideră că alegerile s-au desfăşurat în mod corect. Acesta şi-a rezumat părerile referitoare la Congresul de la Bucureşti într-o singură şi memorabilă afirmaţie: „A murit regele, trăiască regele!”. În opinia lui Clement Negruţ, partidul are de acum o nouă conducere sub acelaşi preşedinte, iar principalele strategii care trebuie urmate vizează recâştigarea încrederii cetăţenilor şi trasarea paşilor şi a principiilor după care se va ghida partidul. Deputatul de Alba şi-a arătat totuşi regretul faţă de pierderea suferită de Vasile Blaga. „Ar fi fost liderul care putea da o altă direcţie şi valoare partidului. Ca un lider autentic, acesta nu şi-a mai depus candidatura pentru alte funcţii. Partidul Democrat Liberal şi-a pierdut din strălucire, iar principalele greşeli care au fost făcute în decursul timpului au fost prin atitudine şi lipsă de comunicare cu cei din exterior. Ceea ce este foarte important este să aibă loc discuţii între cele două grupuri parlamentare”, a conchis Clement Negruţ.

Cei doi vicepreşedinţi PDL Alba, Mihai Baco şi Clement Negruţ au fost doi dintre susţinătorii declaraţi ai fostului secretarul general la nivel naţional, Vasile Blaga. În urmă cu aproape o lună, Mihai Baco a anunţat că nu va mai candida, în 2012, pentru un nou mandat de consilier local şi a lăsat de înţeles că va renunţa definitiv şi la politică, dacă frâiele partidului nu vor fi preluate de Vasile Blaga. În cursul săptămânii trecute, acesta şi-a confirmat poziţia, afirmând: „Eu sunt un om de cuvânt şi dacă spun un lucru aşa fac”.

La rândul său, deputatul Clement Negruţ, proaspăt reîntors în PDL a afirmat recent că este convins că numai Blaga poate readuce partidul pe un trend ascendent.

Ion Dumitrel: „Moţiunea câştigătoare va fi pusă în practică de PDL Alba”

Prim-vicepreşedintele PDL Alba, Ion Dumitrel, a declarat că îşi doreşte ca Partidul Democrat Liberal să crească în continuare în sondaje pe baza rezultatelor muncii. Conform politicianului, moţiunea câştigătoare va fi pusă în practică de PDL Alba.

Totodată, Ion Dumitrel consideră că Mircea Hava a fost reales pentru un nou mandat de vicepreşedinte PDL pentru calităţile sale ca om politic şi ca primar. „Fapul că a fost reales dovedeşte că este apreciat la nivel naţional pentru calităţile sale ca om politic, dar şi ca primar, ţinând cont şi de faptul că nu a câştigat moţiunea susţinută de el”, a precizat Ion Dumitrel.

Flavia Nicolae
Gina Stanciu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax