Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pe „barba” firmei: Angajaţii care lucrează în faţa calculatorului îşi pot pune ochelari pe banii companiilor pentru care lucrează. OBLIGAŢIILE angajatorilor

Publicat

oameni calculator Toţi angajaţii care lucrează pe calculator pot beneficia de consultaţii oftalmologice plătite de companiile pentru care lucrează. În plus, angajatorii sunt obligaţi să întrerupă periodic activitatea la calculator prin pauze sau schimbări de sarcini.

Persoanele care lucrează în mod obişnuit în faţa unui calculator trebuie să beneficieze din partea angajatorilor de o serie de condiţii optime de lucru, conform reglementarilor aflate în vigoare. Pe deasupra, aceştia trebuie să beneficieze în mod regulat de examene de vedere şi, dacă este cazul, de dispozitive de corecţie.

Potrivit legii, trebuie să beneficieze de un examen corespunzător al ochilor şi al vederii, atât înainte de începerea activităţii (la examenul medical pentru angajare), cât şi ulterior (la intervale regulate) sau ori de câte ori apar tulburări de vedere cauzate de munca la calculator.

Aceştia pot beneficia şi de un examen oftalmologic, dacă în urma examenului ochilor şi al vederii reiese că acest lucru este necesar. Iar în condiţiile în care salariaţii nu pot folosi dispozitive normale de corecţie, aceştia trebuie să primească dispozitive speciale de corecţie.

Examenele medicale la care sunt supuşi salariaţii şi acordarea eventualelor dispozitive speciale de corecţie se fac pe cheltuiala angajatorilor.

În plus, angajatorii trebuie să „planifice sarcinile lucrătorului astfel încât folosirea zilnică a ecranului de vizualizare să fie întreruptă periodic prin pauze sau schimbări de activitate, care să reducă suprasolicitarea în faţa ecranului de vizualizare”.

Regulile referitoare la condiţiile minime ce trebuie asigurate salatiaţilor care lucrează la calculator sunt incluse în Hotarârea Guvernului nr. 1028/2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în munca referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare, care se aplică din octombrie 2006.

sursa: avocat.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax