Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pensiile, mai mari cu 5,25 la sută de la 1 ianuarie 2017. Decizia se aplică şi pensiilor militare de stat

Publicat

pensionariÎncepând din 1 ianuarie, valoarea punctului de pensie a fost majorată cu 5,25%. Astfel, acesta este de 917,5 lei, față de 871,7 lei, iar majorarea se aplică și pensiilor militare de stat.

Decizia a fost luată prin Ordonanță de urgență la finalul anului trecut, în ultima şedinţă de Guvern a Cabinetului Cioloş.

Totodată, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a anunțat că în OUG nu se vorbește despre tăierea salariilor, ci despre prorogarea unor acte normative care au fost aprobate în anii trecuți, înainte de criză, și care au fost amânate în fiecare an odată cu Legea Bugetului.

„Pentru că Bugetul ar putea veni în ianuarie, luăm măsura de a amâna implementarea măsurilor aferente. Lăsăm posibilitatea viitorului guvern să-și aplice măsurile economice și sociale așa cum crede. Nu prorogăm Codul Fiscal. Acesta se va aplica asa cum e prevăzut de la 1 ianuarie 2017”, a declarat la finalul anului trecut Anca Dragu.

Vezi și Cum poți să CUMPERI VECHIMEA în MUNCĂ. Costă 15.500 de lei pe cinci ani. Condiţii şi model de calcul de la Casa de Pensii

Referitor la Legea 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, ministrul Finanțelor a precizat că dacă nu ar fi prorogată, multe salarii s-ar înjumătăți.

„Propunem menținerea aplicării următoarelor măsuri aprobate și în anii precedenți: neacordarea de premii, tichete de masă, cadou, vouchere de vacanță. Menținerea la nivelul acordat pentru decembrie 2016 a indemnizațiilor de care beneificiază anumite categorii de persoane. Decontarea numai a trei călătorii dus-întors sau șase simple pentru magistrați sau revoluționari”, a mai afirmat Dragu.

De asemenea, se acordă posibilitatea continuării plății gărzilor pentru medici la nivelul majorat – așa cum a fost majorat în toamna lui 2016. ”Toate aceste prorogări se fac pe numai două luni, astfel că în ianuarie să fie gata un nou Buget și să nu mai fie nevoie de o prorogare suplimentară”, a completat ministrul.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax