|

Pentru „numai” 160.000 euro Primăria mai face două noi SENSURI GIRATORII la Alba Iulia. Unul la Gară, celălalt la ”Lacrima Unirii”

colaj giratorii noiCe-i mai lipsea orașului Alba Iulia? Încă două sensuri giratorii, pe lângă cele „fără număr” care ”fluidizează” traficul din oraș . Pentru a rezolva această „lipsă”, Primăria municipiului are în plan amenajarea a încă două sensuri giratorii. Unul dintre acestea costă 100.000 de euro, cam cât costă construcția unei case de 400 mp, la care proprietarul nu face rabat la calitate.

Noul super sens giratoriu, cel mai scump de până acum, finanțat de primărie, va fi amplasat la intersecția dintre străzile Calea Moților și Bulevardul Revoluției, zona OMV. Nu se știe exact data la care va începe amenajarea, însă se știe valoarea contractului. Nu mai puțin de 480.403,98 de lei, adică peste 100.000 de euro va costa noua „construcție” menită să facă traficul din zona OMV- Profi- Lacrima Unirii- Fat Boy să meargă ca uns.

Suma nu este una de neglijat mai ales dacă luăm în calcul valoarea unei locuințe în Alba Iulia. Un apartament de trei camere în bloc nou costă 45.000 de euro, iar o casă se poate cumpăra și la 90.000 de euro.

raspuns primarieUn alt sens giratoriu, la jumătate de preț, va fi amenajat la intersecția străzilor Bulevardul Încoronării și Bulevardul Ferdinand, zona Gară. 280.711,25 de lei ( circa 60.000 euro) este valoarea din contract a acestui sens giratoriu, care va fi realizat în următorii ani.

La așa sume este evident că nici celelalte sensuri din oraș nu au fost făcute „low cost”.

De exemplu, sensul giratoriu de la intersecția Bulevardul Încoronării cu strada Octavian Goga, recepționat în 2016, a costat 307.510,68 de lei. (68.000 euro)

Lucrările la sensul giratoriu recepționate în 2015, de la intersecția Vasile Goldiș cu Bulevardul Revoluției au costat 190. 701,38 de lei, iar cel din zona Spitalului Județean, la intersecția strada Cloșca și Bulevardul Revoluției a costat 134,753, 38 de lei.

Totuși se pare că ar exista și alternative la sume mai aproape de adevăr. În cadrul proiectului „Refuncționalizare zona centrală mun. Alba Iulia strada Tudor Vladimirescu” s-au executat și două sensuri giratorii, la aceleași dimensiuni cu cele mai sus menționate, însă care au costat jumătate de preț. Cel de la intersecția Calea Moților -Tudor Vladimirescu a fost amenajat la suma de 97.815 lei, iar cel din intersecția străzilor Tudor Vladimirescu – Henri Coandă, 85.660 de lei.

Cel mai scump sens giratoriu amenajat până în prezent se află în zona industrială. Construcția din intersecția Bulevardul Republicii și strada Muncii (Gh. Şincai) inclusiv amenajarea străzii Gh. Şincai a costat 575.523 lei și a fost finanțată de Dedeman.

Toate aceste sensuri giratorii au fost construite de firma Elis Pavaje un fel de Louis Vuitton al pavajelor făcute pe bani publici , mai ales a celor făcute în baza contractelor atribuite prin procedura ”cerere de ofertă”.

Giratoriu Lacrima UniriiGiratoriu gara

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=568352avatar Publicat de pe 16 mai 2017 şi actualizat pe 16 mai 2017.
Publicat în ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

7 comentarii pentru “Pentru „numai” 160.000 euro Primăria mai face două noi SENSURI GIRATORII la Alba Iulia. Unul la Gară, celălalt la ”Lacrima Unirii””

 1. Tara lui Papura Voda
  avatar

  Inca o dovada ca pentru poporul asta, votul, e o arma periculoasa !

 2. Speculant imobiliar
  avatar

  draga dna redactor, articolul e bun, insa stai nu ti-ai facut update-urile la zi in ceea ce priveste preturile curente ale imobiliarelor, poti sa stergi afirmatiile acelea si articolul e bun in rest :)

 3. Cetateanul Turmentat
  avatar

  Adevarul ii ca in gara este necesar un sens giratoriu, poate cu putin noroc o sa se aiba in viitor in vedere si amenajarea zonei garii si autogarii. Insa despre celalalt ar trebui sa se studieze traficul pietonal inainte de a face acest proiect, sa nu se ajunga la ambuteiaj si din nou la sens giratoriu cu semafor ca solutie de compromis.

 4. Atenţie: cel de la intersecția dintre străzile Calea Moților și Bulevardul Revoluției, zona OMV va avea sigur şi celebrele semafoare pentru pietoni – brand propriu al primarului Hava!

  Chiar dacă şi acum este îngreunată circulaţia în acea zonă îi vom mulţumi Primăriei că ne oferă varianta şi mai îngreunată – ca să nu ne mai plângem altă dată!

 5. Af fi fost mult mai bun un giratoriu în intersecția de Agras, la mijloc între piață și OMV. E dezastru intersecția aia.

 6. lucian virgil
  avatar

  Cerere de oferta nu mai exista de ceva vreme in ceea ce privesc achizitiile pe bani publici.Orice achizitie publica se poate contracta doar din SEAP!!!

 7. Or fi avand particule de diamant pavajele de la Elis ca altfel nu imi pot imagina cum se poate ajunge la asemenea sume. Proiectele nu sunt rele , dar costurile chiar exagerate…….doar sunt bani publici nu personali incat sa fie cheltuiti intelept……..

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • Eee: Ii mortal …
 • Bogdana: Foarte bun articolul. In sfarsit spune cineva lucrurilor pe nume. Aceasta pseudo celebritate a vizitat multe...
 • Conştiinţa vie.: ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE...
 • Elena: Justificari penibile. Aveti salarii, mergeti pe banii vostri. Este rusinos si revoltator aceasta risipa din...
 • Mihai: „având în vedere că proprietarii de apartamente au rețineri în a închiria locuința unor cazuri sociale...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI